Pomorski saobraćaj: Nije istina da je došlo do kontakta između dva trajekta

Kao prilog ovog demanta dostavljamo slike pramčanog lijevog bokobrana na trajektu “Teodo”, pa neka čitaoci sami procijene istinitost navoda da su bokobrani usled kontakta oštećeni

5467 pregleda9 komentar(a)
Foto: Pomorski saobraćaj

Povodom teksta "Došlo do kontakta dva trajekta, pretrpjeli simboličnu štetu" iz kompanije "Pomorski saobraćaj" uputili su reagovanje.

Reagovanje prenosimo integralno.

"Opet „Vijesti” šire neprovjerene informacije!

Informacija objavljena na internetskoj publikaciji „Vijesti online” da je došlo do kontakta između dva trajekta, i da je tom prilikom došlo do manjeg oštecenja, odnosno da je otkinut dio lijevog pramčanog gumenog bokobrana demantujemo kao neistinitu.

Kao prilog ovog demanta dostavljamo slike pramčanog lijevog bokobrana na trajektu “Teodo”, pa neka čitaoci sami procijene istinitost navoda da su bokobrani usled kontakta oštećeni.

Neshvatljivo je u kojoj mjeri se „Vijesti” oslanjaju na glasine, čak i kada imaju jednostavnu mogućnost da pribavljenu informaciju provjere.

Kao dokaz da „Vijesti” tako postupaju je fotografija uz tekst o navodnom incidentu sa kojim se dokazuje istinitost navoda o ekcesu.

Samo malo da je fotograf naštelio objektiv, kao sto smo mi to uradili, jasno bi bilo da su navodi o oštećenju netačni. Zašto to „Vijesti” nijesu uradili, odnosno zašto kao dokaz istinitosti svojih navoda prilažu nejasne fotografije snimljene iz daljine ostavljamo čitaocima da sami procijene".