„Mamula Island“ otvara vrata ovog ljeta, najavili više od 100 novih radnih mjesta

Vlada je ostrvo i austrougarsku tvrđavu na njemu dala u zakup na rok od 45 godina kompaniji Orascom Holding Mamula Montenegro iz Herceg Novog

9256 pregleda16 komentar(a)
Foto: Fat Tony Studio & Mark Anthony Fox/OHM

Hotel-ostrvo „Mamula Island“, nastao rekonstrukcijom istoimene stare austrougarske tvrđave na ostrvu Lastavica na ulazu u zaliv Boke Kotorske, ovog ljeta će dočekati svoje prve goste.

Vlada je ostrvo i austrougarsku tvrđavu na njemu dala u zakup na rok od 45 godina kompaniji Orascom Holding Mamula Montenegro (OHM) iz Herceg Novog, na čijem čelu je nekadašnji ministar turizma Predrag Nenezić (DPS). OHM je kćerka firma egipatskog-švajcarskog konzorcijuma Orascom Development.

Ona je realizovala projekat na Mamuli oko kojeg su u crnogorskoj javnosti proteklih godina bile prisutne brojne kontroverze, jer se dio građana žestoko protivio ideji pretvaranja kulturno-istorijskog spomenika, tvrđave Mamula koja je za vrijeme Drigog svjetskog rata služila i kao logor u kome su italijanski fašisti zatvarali domaće stanovništvo i pripadnike pokreta otpora, u luksuzni rizort i zabavište za super bogatu kllijentelu.

Iz Orascoma su naveli da se u okviru hotela otvara i više od 100 radnih mjesta na koja se mogu prijaviti zainteresovani iz lokalne zajednice, kao i iz regiona.

Hotel, spa centar, restorani i memorijalna galerija, koja pruža osvrt na bogatu istoriju tog lokaliteta, će biti otvoreni i za lokalne posjetioce.

Ostrvo Lastavica (Mamula) je smješteno na samom ulazu u Bokokotorski zaliv koji je dio Svjetske baštine UNESCO u Crnoj Gori. Ekskluzivni butik hotel je nastao u staroj austrougarskoj tvrđavi, izgrađenoj prije 169 godina.