Pro Reko na peterce do jubilarne 10. titule, Ivović podigao pehar

Italijanski velikan se upisao u listu klubova koji su osvajali najveće titule dvocifren broj puta

12636 pregleda11 komentar(a)
Foto: LEN

Real Madrid u fudbalu i košarci, Barselona u rukometu, moskovski CSKA u odbojci i od večeras Pro Reko u vaterpolu - italijanski gigant se upisao u listu timova koji su u najvećim kolektivnim sportovima u muškoj konkurenciji osvajali dvocifren broj najvažnijih evropskih titula, jer je nakon velike drame i peteraca savladao Novi Beograd (17:16).

Tim Igora Milanovića je 50 sekundi prije kraja, šestim golom izuzetno raspoloženog Nikole Jakšića, poveo 13:12, ali je italijanska ekipa izjednačila petim pogotkom Gerga Zalankija 12 sekundi prije posljednje sirene, u napadu sa igračem više.

Njih dvojica su bila u centru pažnje i prilikom izvođenja peteraca. Jakšić je pogodio stativu, a Zalanki postao heroj i donio veliko slavlje Italijanima...

Šampionski pehar podigao je kapiten Pro Reka i legenda crnogorskog i svjetskog vaterpola Aleksandar Ivović, koji je dao prvi peterac za svoj tim.

U penal seriji je promašio srpski reprezentativac iz Tivta, Dušan Mandić, čiji je šut zaustavio Marko del Lungo, dok je za Reko neprecizan bio samo Aron Janger, koji je pogodio prečku.