U Sarajevu zbog prodaje droge uhapšen policajac raspoređen na obezbjeđenju Predsjedništva BiH

"Osumnjičen je za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske uniforme", naveli su iz Tužilaštva BiH

3905 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija Kantona Sarajevo uhapsila je danas pripadnika državne Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, osumničenog za krijumčarenje i prodaju veće količine narkotika, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Osumnjičeni pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH je pod istragom Tužilaštva BiH i državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) SIPA-e i osumnjičen je za krivično djelo neovlaštenog prometa opojnih droga, sa koruptivnim elementima koji su uključivali zloupotrebu službenog položaja i policijske uniforme", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni se tereti da je djelovao kao dio organizovane mreže za prevoz, krijumčarenje i prodaju većih količina narkotika, ukljućujući opojnu drogu "spid" i druge vrste narkotika.

U saopštenju se navodi da je uhapšen dok je obavljao "redovne aktivnosti osiguravanja čuvanog objekta".

Sarajevski mediji naveli su da je uhapšen državni policijski službenik raspoređen na obezbjeđenju zgrade Predsjedništva BiH.