Stiže Sega Mega Drive Mini 2

Mega Drive Mini 2 biće replika čuvene Mega Drive konzole druge generacije koja je izašla 1993. godine

4295 pregleda0 komentar(a)
Foto: SEGA

Kompanija Sega je prije nekoliko dana na svom zvaničnom YouTube kanalu obradovala ljubitelje retro gejminga informacijom da će se uskoro na tržištu pojaviti konzola Mega Drive Mini 2. Mega Drive Mini 2 biće replika čuvene Mega Drive konzole druge generacije koja je izašla 1993. godine. Sega je 2019. godine napravila konzolu Mega Drive Mini, koja je bila minijaturna verzija konzole prve generacije.

Originalna Mega Drive 2 konzola bila je poznata po tome što je imala podršku za Mega-CD dodatak kako bi igrači imali pristup najnovijim igricama. Po uzoru na svog prethodnika, i Mega Drive Mini 2 imaće Sega CD igrice.

U pakovanju najnovijeg mini modela naći će se jedna upravljačka ručka sa šest dugmadi, kao i HDMI port i USB kabl.

foto: SEGA

Mega Drive Mini 2 imaće 50 unaprijed instaliranih Mega Drive i Mega CD igrica, tako da igrači neće moći da dodaju svoje ROM-ove. Ipak, kreatori nove mini konzole potrudili su se da estetski evociraju dobre stare uspomene, pa će tako kolekcionari i i retro gejmeri uz konzolu dobiti i dekorativnu disketu za igricu Virtua Racing, kao i CD na kojem se nalazi „zaštitno lice“ Sege, Sonic the Hedgehog.

Podsjetimo, Virtua Racing je legendarna igra posvećena Formuli 1 koja je od tadašnjih tehno/gejming magazina ocijenjena izuzetno visokom ocjenom: 9/10 su joj dali Computer Video Games i Hyper, kao i časopisi posvećeni ovoj konzoli – Mega i MegaTech. Sonic je čuveni plavi jež koji je SEGA-i donio veliku popularnost i uspjeh tokom čuvenog „rata konzola“ devedesetih u kojem su Nintendov Mario i SEGA-in Sonic bili glavni „suparnici“. Franšiza s ovom legendom iz devedesetih donijela je kompaniji veliki uspjeh i smatra se jednom od najuspješnijih u svijetu konzola.

Od ostalih igrica, koje će doći kao unaprijed instalirane s novom mini konzolom, izdvajaju se sljedeće:

Sega Mega Drive igrice: Bonanza Bros Fantasy Zone Magical Taruruto Shining in the Darkness Thunder Force IV Virtua Racing

Sega Mega CD igrice: Mansion of the Hidden Souls Popful Mail Shining Force CD Silpheed Sonic CD

Mega Drive Mini 2 najprije će biti dostupan u Japanu od 27. oktobra ove godine, a zatim će postepeno da izlazi i na druga tržišta širom svijeta. Konzola će koštati oko 75 američkih dolara, dok će dodatna ručka moći da se kupi po cijeni od 20 američkih dolara.