Reakcija na odluku Partizana: Nema gledanja kroz prste, ovo je velika sramota za srpsku košarku

"O ovome će se izjasniti predsjedništvo i članovi lige. Svi akti će biti primijenjeni, jer ovo je velika sramota", rekao je direktor Košarkaške lige Srbije Aleksandar Grujin

7052 pregleda3 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO

Košarkaški klub Partizan je danas donio odluku da ne učestvuje u završnici Košarkaške lige Srbije.

Navodno bi "crno-bijeli" mogli da završe u Trećoj ligi ako budu sankcionisani, a u međuvremenu se oglasio direktor lige Aleksandar Grujin.

"Iskreno, veoma smo iznenađen ovakvom odlukom Partizana. Ne postoji aposlutno nijedan jedini razlog za tako nešto. Ovim je nanesena ogromna, izuzetna šteta srpskoj košarci, ligi, ali i državi Srbiji, koja puno ulaže u naš sport", rekao je Grujin.

"Što se nas tiče, o ovome će se izjasniti predsjedništvo i članovi lige. Svi akti će biti primijenjeni i neće biti nikakvog aboliranja i gledanja kroz prste, jer ovo je velika sramota", dodao je Grujin.

Partizan se, između ostalog, iz takmičenja povukao i zbog propozicija koje favorizuju bolje plasirani srpski tim u ABA ligi.

U ovom slučaju Crvenu zvezdu.

"Uslijedili su napadi na nas zbog propozicija koje su iste godinama (da je rangiranje povezano sa plasmanom u regularnom delu ABA lige). One su potvrđene prije početka sezone i nedavno na sastanku u aprilu. Mi smo naravno otvoreni za sve predloge Partizana, ali tražiti fajnl-for umjesto plej-ofa dva mjeseca prije početka je potpuno van svake logike i procedure. Dakle, nije problem da se nešto predloži, ali ovdje je sporan tajming", istakao je direktor lige.