Abazović: Multinacionalna kompanija stigla u CG, do kraja godine 100 novih radnih mjesta

"Radimo za građane i Crnu Goru", napisao je premijer na svom Tviter nalogu

21541 pregleda52 komentar(a)
Foto: Tviter/Dritan Abazović

Predsjednik Vlade Crne Gore kazao je da je multionacionalna kompanija Artec3D stigla u Crnu Goru, čime je, kako kaže, ispunjeno ono što je obećano.

Abazović je najavio i do kraja godine, "ne 50 nego 100" novih radnih mjesta.

"Radimo za građane i Crnu Goru", napisao je Abazović na svom Tviter nalogu.

Osnivač, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije "Artec 3D" Artem Jukin je upoznao Abazovića sa aktivnostima njihove kompanije, navodeći da su uz 50 zaposlenih u Crnu Goru došlo i 200 članova njihovih porodica.

Jukin je istakao da im je plan da do kraja godine zaposle još 100 ljudi, ističući da je Crna Gora "prijatna za rad i život".

Iz Kabineta premijera je saopšteno da je Abazović kazao da Crna Gora posebnu važnost pridaje razvoju odnosa sa Luksemburgom, naročito intenziviranju ekonomske saradnje, ističući bitnost prisustva luksemburških investicija u Crnoj Gori.

"Mnogo sam srećan zbog vašeg dolaska u Crnu Goru i ispunjenja onoga što smo obećali građanima u Davosu, prilikom sastanka sa Vašim premijerom Betelom. Vlada će biti Vaš pouzdan partner. Crna Gora je zemlja velikih mogućnosti", kazao je predsjednik Vlade, dodajući da je ambicija Vlade da razvija IT industriju i privlači multinacionalne kompanije da otvaraju svoja predstavništva u Crnoj Gori.

"Predsjednik Abazović i ambasador Donkel su se saglasili da Crna Gora i Luksemburg, kao partneri treba da sarađuju na većem nivou i da će tome najbolji doprinos biti najavljena zvanična posjeta premijera Luksemburga Crnoj Gori tokom ove godine", navodi se u saopštenju Kabineta.

Sastanku su pridustvovali i Anastasija Kajtul, glavna izvršna direktorica Artec 3D Adriatica i CLO Artec 3D i Asja Levandaja, PR menadžerka Artec 3D.