Prečka Jovovića, greške odbrane, gol Marušića: Bod kao nagrada za reakciju

Crnogorski fudbaleri u Podgorici remizirali sa Bosnom i Hercegovinom (1:1) u trećem kolu grupe 3

17853 pregleda10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Imali su crnogorski fudbaleri krizu u prvih dvadesetak minuta 2. poluvremena, ta kriza ih je koštala primljenog gola protiv Bosne i Hercegovine, ali snaga volje - pred više od šest i po hiljada gledalaca pod Goricom - i energija, koja je opet bila na maksimumu, donijeli su "sokolima" remi u trećem kolu grupe 3 B Lige nacija - 1:1.

Bod koji je sačuvao ravnotežu u grupi (BiH je lider sa pet bodova, Rumunija je posljednja sa tri), bod koji može da bude veoma bitan u septembru kada na red dođu utakmice odluke...

"Bili smo dicsplinovani, odgovorni, borbeni u veoma jakom ritmu. Nismo se, istina, snašli u početku protiv najjačeg tima BiH. Kasnije je bilo bolje, moram da čestitam momcima koji su uz veliku podršku publike zaslužili remi", rekao je selektor Miodrag Radulović.

foto: Sofascore

Imala je Crna Gora odličnih perioda protiv "zmajeva".

Najbolji je viđen u posljednjih desetak minuta prvog dijela, kada je na sve načine pokušavala da dođe do gola.

Bila je na korak u nekoliko navrata iz prekida, a najbliža u 41. minutu kada je Vladimir Jovović na lijevoj strani napravio fantastičan dribling pored dvojice igrača protivnika i plasirao loptu u dalji ugao - svi na stadionu su je vidjeli u mreži, ali je golmana Ibrahima Šehića sačuvala prečka.

foto: Boris Pejović

A nastavak - sasvim druga priča. BiH je mnogo bolje otvorila drugo poluvrijeme, zauzela teren, prijetila Milanu Mijatoviću preko Amira Hadžiahmetovića, Rada Krunića i Luke Menala, a iz četvrtog opasnog napada i - povela.

Menalo je pogodio u 62. minutu iz akcije koju su naši fudbaleri morali da bolje riješe, jer su u samo sekundi velike greške napravili prvo Andrija Vukčević, a onda i Žarko Tomašević, koji mu je čuvao leđa.

Menalo je sve to ispratio i bez problema matirao Mijatovića - bilo je 1:0, u tom momentu i potpuno zasluženih... Desetak minuta nakon primljenog gola je trebalo timu Miodraga Radulovića da se sabere, da poveže redove i pokazao je da može da izađe iz problema - u 77. je stigao do izjednačenja. I to na krilima Nikole Krstovića, koji je nakon 0:1 ušao umjesto Jovovića.

Napadač slovačke Dunajske Strede je uradio sve što bi napadač i trebalo da uradi - zagradio je loptu na 40 metara od gola Crne Gore, okrenuo se, lansirao ka golu Adama Marušića koji je uz pomoć štopera gostiju Anela Ahmedhodžića zatresao mrežu.

Tražili su gosti i faul Krstovića u začetku akcije, ali je sudija Danijele Orsato autoritativno samo odmahnuo rukom...

Možda je u tom momentu izgledalo da oba tima imaju rezultat koji ih zadovoljava (Edin Džeko je igrao do 79. minuta), ali je Crna Gora bila ta koja je željela trijumf.

foto: Boris Pejović

I mogla je do totalnog preokreta, imala je i ozbiljnu šansu - opet preko Marušića, koji je slabijom lijevom nogom šutirao, a Šehić je vrhovima prstiju odbranio...

"Žao mi je što Jovovićev šut nije završio u mreži. Nakon toga kao da je ušao strah, ali smo reagovali. Svi igrači doprinijeli da dođemo do dobrog rezultata protiv najjačeg sastava BiH", istakao je Radulović.

Crna Gora u utorak gostuje Rumuniji, koja je bila bolja od Finske za prve bodove (1:0).

CRNA GORA - BIH 1:1 (0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 6.555. Sudija: Danijele Orsato (Italija). Strijelci: Marušić u 77. za Crnu Goru, Menalo u 62. minutu za Bosnu i Hercegovinu. Žuti kartoni: Marušić (Crna Gora), Pjanić, Kolašinac, Ćivić (BiH).

Crna Gora: Mijatović - Vešović (91. M. Vukčević), Vujačić, Tomašević, A. Vukčević (91. Radunović) - Marušić, Raičković (67. Božović), Janković (79. Šćekić) Jovović (67. Krstović) - Hakšabanović, Mugoša.

Bosna i Hercegovina: Šehić - Sušić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić, Kolašinac (68. Ćivić) - Pjanić (61. Prevljak), Hotić (46. Menalo), Hadžiahmetović, Gojak - Džeko (79. Džeko), Krunić.