Medicinari u Bijelom Polju darivali dragocjenu tečnost

"Ovo je treći put ove godine da organizujemo akciju dobrovoljnog davalaštva"

1584 pregleda0 komentar(a)
Sa dobrovoljne akcije u Bijelom Polju, Foto: Crveni krst Bijelo Polje

Sasvim je bezbolno i humano. Cilj je da još više promovišemo akcije dobrovoljnog davalaštva i potrebno je da više uključujemo mlade, kazao je predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi u BIjelom Polju Besim Kadić.

On je to rekao juče, povodom 14. juna - Svjetskog dana dorovoljnih davalaca krvi, i dobrovoljne akcije koju su organizovali Klub dobrovoljnih davalaca krvi, opštinski Crveni krst, Opšta bolnica, Dom zdravlja, Hitna medicinska pomoć, udruženje Hemiias i Kabinet za transfuziju krvi Bijelo Polje.

Kadić je kazao da je odziv zdravstvenih radnika bio dobar I podsjetio da je 14. jun datum rođenja jednog velikog Nobelovca, biologa i virusologa Karla Lahštajnera, a da je onog momenta kada je otkrio krvne grupe, počela i da se primjenjuje tranfuzija krvi kao način liječenja mnogih oboljenja, posebno anemije.

“Ovo je treći put ove godine da organizujemo akciju dobrovoljnog davalaštva”; kazao je Kadić, ističući da se porodično davanje krvi mora svesti na minimum.

Među brojnim zdravstvenim radnicima dragocjenu tečnost je darivao i direktor Opšte bolnice Bijelo Polje Kenan Erović, dajući primjer drugim kolegama.

“Odlučili smo da danas zajedno svi menadžment i zaposleni damo krv, jer najbolji mi koji radimo u operacionim salama znamo koliko krv znači. Imao sam priliku da više puta dam krv i ovo je naš skromni doprinos akciji”, kazao je Erović.