Gvardiola ostao bez saradnika, Jovović dobio rivala

Španac Huan Manuel Liljo, koji je na utakmicama Sitija sjedio tik do Pepa Gvardiole, imenovan je za trenera katarskog Al Sada

5924 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Dosadašnji prvi pomoćnik Pepa Gvardiole u Mančester sitiju, Huan Manuel Liljo, imenovan je za trenera šampiona Katara Al Sada.

Liljo stiže u klub koji je proteklih sezona lansirao Ćavija, sadašnjeg trenera Barselone, dok Gvardiola, kako pišu englesko mediji, ostaje bez "desne ruke" na klupi.

"Vrijeme provedeno u Mančester sitiju je bilo jedno od najugodnijih perioda u mojoj karijeri. Raditi zajedno sa Pepom, njegovim saradnicima i ovom grupom igrača je bilo zadovoljstvo i nadam se da sam na neki način doprinio fantastičnom uspehu", rekao je Liljo.

Španac je od juna 2020. godine bio prvi pomoćnik Pepu Gvardioli, sa kojim je sarađivao u sezoni 2005/06, kada je on bio trener, a Gvardiola igrač meksičkog Doradosa.

Zajedno su u Sitiju osvojili dvije titule Premijer lige.

Liljo će u Kataru pokušati da nastavi Ćavijevim stopama, osvoji novu titulu, a crnogorski trener Nebojša Jovović, koji će uskoro započeti četvrtu sezonu na klupi Al Ahlija iz Dohe, dobio je još jednog rivala.

Italijan Enco Mareska, koji je radio u mlađim kategorijama Sitija, preuzeće Liljovo mjesto i sjesti tik pored Gvardiole.