Ne ide mu - Lekler dobio 10 mjesta kazne pred trku za VN Kanade

Nakon niza problema koje je imao u dosadašnjem dijelu sezone, koji su ga koštali puno bodova u trci za titulu, Lekler se suočio s novim kaznama

2520 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Vozač Ferarija Šarl Lekler kažnjen je s deset pozicija slabijim mjestom na startu trke Veliku nagradu Kanade u odnosu na ono koje će zaslužiti vožnjom u kvalifikacijama.

Razlog? Treće korišćenje kontrolne elektronike, što za sobom odmah povlači pomenutu kaznu.

U Ferariju su, naime, bili prisiljeni da zamijene elektroničnu kontrolnu komponentu na Leklerovom bolidu, a kako su već radili dva puta u sezoni, treća zamjena povlači kaznu.

Nakon niza problema koje je imao u dosadašnjem dijelu sezone, koji su ga koštali puno bodova u trci za titulu, Lekler se suočio s novim kaznama.

Nakon prve tri trke u sezoni imao je prednost od 46 bodova pred Maksom Ferstapenom, a sada, pred devetu trku, zaostaje 34 boda.

U posljednje tri trke Lekler je morao dva puta da odustane zbog problema s motorom bolida, oba puta kao vodeći u trci.

Trka za Veliku nagradu Kanade vozi se u nedjelju veče (20 h po srednjeevropskom vremenu) na stazi "Žak Vilnev". Večeras u 22 startuju kvalifikacije.

Ferstapen je, inače, na treninzima održanim u petak pokazao Red Bulovu nadmoć nad konkurentima. Na prvom treningu je od drugoplasiranog Španca Karlosa Sainca juniora (Ferari) bio brži za 25 stotinki, dok je Leklerca nadmašio za pola sekunde.