Da prenesu pozitivnu energiju iz reprezentacije

Reprezentativci Budućnosti - Vasilije Terzić, Miloš Dragojević i Viktor Đukanović se priključili pripremama na Zlatiboru

6671 pregleda2 komentar(a)
Viktor Đukanović na treningu A selekcije Crne Gore, Foto: FSCG

Fudbaleri Budućnosti pripremaju se na Zlatiboru, a juče su se pripremama priključili reprezentativci, nakon nezaboravnog juna u Ligi nacija - Miloš Dragojević, Vasilije Terzić i Viktor Đukanović.

”Plavi” su u nacionalnom timu imali i Miloša Raičkovića koji je nastavio put Južne Koreje, gdje se pridružio novim klupskim saigračima u Kseongamu.

Đukanović je imao jun za pamćenje, dao je dva gola za mladu reprezentaciju (u porazu od Irske 3:1, pa u pobjedi nad Luksemburgom 3:0), a onda je u Rumuniji u velikom trijumfu 3:0 upisao prvi nastup u seniorskoj selekciji, iako mu je tek 18 godina.

Budućnost čekaju obaveze u Evropi, dvomeč s kosovskim Lapijem u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvi meč je 7. jula pod Goricom.

- Drago mi je što sam prvo debitovao za mladu selekciju, što nisam preskakao stepenice, ali mi je žao što nismo slavili protiv Iraca. Naravno, presrećan sam zbog golova protiv Irske i Luksemburga, a najsrećniji što sam debitovao za A selekciju. Tu nisam uspio da postignem pogodak, ali je bitno da smo uz dobru igru zabilježili izuzetno važnu pobjedu i ciklus završili na najbolji mogući način - kaže Đukanović.

Reprezentativna trojka se maltene bez odmora priključila ekipi.

”Nije lako, ali nalazimo se u specifičnoj situaciji jer brzo igramo Evropu i najbitnije je da se što bolje pripremimo. Svi smo samo na to koncentrisani. Nadam se da će nas zaobići povrede kako bismo napravili iskorak u Evropi - kaže kapiten Terzić, kome je mnogo značio boravak u nacionalnom timu. -Veliko iskustvo za mene, osjetio sam atmosferu kako je biti u nacionalnom timu, imao priliku da treniram s igračima koji igraju u najvećim evropskim klubovima.

Miloš Dragojević je odavno reprezentativac...

- Napravili smo sjajne rezultate u Ligi nacija, pokazali zrelu i stabilnu igru na svim nivoima, a nema razloga da ne ostanemo na tom nivou i u septembarskim mečevima i grupu završimo na prvom mjestu, što bi bio enorman uspjeh. Došli smo rapoloženi s nezaboravnim osjećajem, ne bih imao ništa protiv da tako bude i u Evropi što se tiče našeg kluba - ističe Dragojević.