GI "21. maj": Podnijeta prijava protiv Đapića, na Fejsbuku prijetio Vuksanović Stanković, Konjeviću i Krivokapiću

"Njegov nastup prepoznali smo kao poziv na linč i zato očekujem momentalnu reakciju policije", piše u saopštenju koje potpisuje aktivista za ljudska prava, Aleksandar Saša Zeković

9053 pregleda12 komentar(a)

Građanska inicijativa "21. maj" saopštila je da je Upravi policije (UP) i nikšičkom Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) podnijela prijavu protiv Vladimira Đapića iz Nikšića, direktora FC Snabdijevanje u Elektroprivredi Crne Gore, zato što je, kako su kazali, danas na svom Fejsbuk profilu "uputio otvorene i direktne prijetnje poslanici u Skupštini Crne Gore Draginji Vuksanović Stanković, te članovima Vlade Crne Gore Rašku Konjeviću i Ranku Krivokapiću."

Uz poziv da primaoci prijave odmah preduzmu zakonom predviđene mjere, iz G.I. 21. maj kažu da je "za ukupne prilike u našem društvu opasna i neprihvatljiva najava i poziv Đapića da se njegovi istoimišljenici po osnovu političkog opredjeljenja i pripadanja svetosavlju na ulici obračunaju sa Vuksanović Stanković, Konjevićem, i Krivokapićem."

foto: Screenshot Facebook Vladimir Đapić

"Njegov nastup prepoznali smo kao poziv na linč i zato očekujem momentalnu reakciju policije", piše u saopštenju koje potpisuje aktivista za ljudska prava, Aleksandar Saša Zeković.