"Duškov" Majbah koristiće strane štićene ličnosti

“Vozilo je procijenjeno na 456.000 eura. Već godinu sjedi neiskorišćeno. Značajno je izgubilo na vrijednosti. Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi, za godinu-dvije bi ga mogli polako otpisivati u staro gvožđe i prodavati. Predložio sam da se koristi za prevoz stranih štićenika i drugih ličnosti, sve dok se ne nađe model da se ne koristi više za prevoz bilo kog u Crnoj Gori. Želimo da pošaljemo poruku da nama takav luksuz nije potreba"

21550 pregleda51 komentar(a)
Foto: Filip Roganović

Vlada je na današnjoj sjednici podržala predlog Ministarstva finansija da se vozilo Mercedes - Majbah, koji je koristio bivši premijer Duško Marković, ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) na korišenje i to za prevoz stranih štićenih ličnosti.

“Vozilo je procijenjeno na 456.000 eura. Već godinu sjedi neiskorišćeno. Značajno je izgubilo na vrijednosti. Ako bi ovakvi zaključci ostali na snazi, za godinu-dvije bi ga mogli polako otpisivati u staro gvožđe i prodavati. Predložio sam da se koristi za prevoz stranih štićenika i drugih ličnosti, sve dok se ne nađe model da se ne koristi više za prevoz bilo kog u Crnoj Gori. Želimo da pošaljemo poruku da nama takav luksuz nije potreba”, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je kazao da je cijeli posao oko prodaje Majbaha rađen diletanski.

Premijer Dritan Abazović napomenuo je da je Crna Gora kupila dva Majbaha po cijeni od 600.000 eura.

"Za taj novac smo mogli da kupimo 20 vrhunskih automobila ili 100 nekih što su potpuno ok", rekao je Abazović.

Apelovao je na ministre da što racionalnije koriste službene automobile.