Pljevlja izdvajaju 1,5 miliona za asfaltiranje

Predviđen asfalt za 32 seoska putna pravca, ukupne dužine 9.450 metara, ali i za gradske saobraćajnice

4159 pregleda1 komentar(a)
ut ka Bobovu, Foto: Opština Pljevlja

Za asfaltiranje saobraćajnica u gradu i na seoskom području Opština Pljevlja će ove godine izdvojiti oko 1,5 miliona eura.

Planirano je da tokom ove građevinske sezone bude asfaltirano novih 9,5 kilometara seoskih puteva i sanirana postojeća oštećenja na asfaltu površine oko 18.500 metara kvadratnih.

Prema planu, Opština će u to investirati više od milion eura.

Tenderom, koji je otvoren do 1. avgusta, predviđeno je asfaltiranje makadamskih kolovoznih površina na 32 seoska putna pravca, ukupne dužine 9.450 metara.

Prosječno će na ova 32 putna pravca biti asfaltirano oko trista metara makadamskih puteva.

U Opštini tvrde da će ove godine, kao i prethodnih, finansirati sanaciju oštećenja na putnim pravcima koji su definisani u skladu s ranije iskazanim potrebama građana i poštovanjem principa ravnomjerne zastupljenosti mjesnih zajednica, a na najoštećenijim dionicama biće stavljen novi asfalt.

Kako je definisano tenderskom dokumentacijom, dostupnom na sajtu Direktorata za politiku javnih nabavki, rok izvođenja radova je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Opština Pljevlja je takođe ponovila tender za asfaltiranje gradskih saobraćajnica u iznosu od oko 500.000 eura, kako bi poslovi na održavanju i modernizaciji gradskih saobraćajnica mogli biti završeni do kraja građevinske sezone.

Tender za izvođenje radova na sanaciji i presvlačenju kolovoznih i pješačkih površina asfaltom na gradskim saobraćajnicama raspisan je u skraćenom roku i otvoren je do 15. jula, a rok za izvođenje radova je 45 dana od uvođenja izabranog izvođača u posao.