Rezervoar u Dulovinama će uskoro biti u funkciji

Interventnim mjerama Kolašin bi trebalo da dobije oko 50 odsto više vode u odnosu na sadašnje stanje

1183 pregleda1 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Stavljanjem u funkciju rezervoara u Dulovinama i saniranjem 15 šahtova trebalo bi da Kolašin i progradska naselja, kako očekuju u Opštini, dobiju oko 50 odsto više vode u odnosu na sadašnje stanje.

Ti radovi dio su interventnih mjera za otklanjanje kvarova i nedostataka na primarnoj vodovodnoj infrastrukturi kolašinskog vodovoda.

Revidiranje projekta kojim će rezervoar biti uključen u vodovodni sistem i otklonjeni neki od kvarova na vodovodnoj mreži, trebalo bi da bude završeno ove sedmice. Nakon revidiranje projekta u dijelu troškova, što je uslovio skok cijena, steći će se uslovi za raspisivanje tendera za izvođača radova. Iz Opštine kažu da će to uskoro biti učinjeno, te da je novac obezbijeđen kapitalnim budžetom.

”Za poboljšanje vodosnabdijevanja Kolašina urađena je detaljna strategija. Evidentirani su svi problemi i predložena rješenja. Počinje se stavljanjem u funkciju rezervara u Dulovimama i otklanjanjem kvarova na šahtovima. Projekat za to je urađen još prije dvije godine”, kažu u lokalnoj upravi.

Rezervar u Dulovinama građen je 2009. godine, ali Kolašinci od njega nijesu imali koristi. Taj objekat, prema podacima iz zvanične opštinske dokumentacije, nikad nije dobio potrebne dozvole za rad.

Kako je ranije saopšteno iz preduzeća Vodovod i kanalizacija, rezervoar bi trebalo naročito da doprinese poboljšanju vodosnabdijevanja u prigradskim naseljima, koja su viša.