Buzdovan: Manja gužva u Budvi, potrošnja po turisti dosta niža

"Iz reda čujem da se sjedne u restorane da se dijeli jedno jelo, da nisu porudžbine kao što su bile pređašnjih godina. U ovom momentu ne znamo šta možemo očekivati od predstojećih mjesec dana"

12390 pregleda40 komentar(a)

U Budvi je dosta manje gostiju i nemamo jasnu definiciju šta je Budva - grad noćnog provoda ili nekog drugog turističkog segmenta. Ne možemo se na pravi način posvetiti razvoju, jer ne znamo ka kojim gostima da idemo, rekao je u Bojama jutra predstavnik Udruženja ugostitelja Crne Gore Nikola Buzdovan.

On je kazao da lično nije zadovoljan sezonom i da misli da bi trebalo da bude dosta bolja s obizirom na to koji je datum.

"Nisam zadovoljan posjećenošću što se tiče juna. Imamo manji broj ljudi, manja je gužva, ali vjerujem da je i potrošnja po turisti dosta niža. Iz reda čujem da se sjedne u restorane da se dijeli jedno jelo, da nisu porudžbine kao što su bile pređašnjih godina. U ovom momentu ne znamo šta možemo očekivati od predstojećih mjesec dana, kada očekujemo da bude da će biti špic", rekao je Buzdovan.

Navodi da je bilo neizbježno da se podignu cijene.

"Porasla je cijena osnovnih namirnica, energenata. Ljudi su bili primorani da podignu cijene. Proprocionalni skok cijena je bio opravdan. Ne znam da li će doći do dodatnog rasta u toku sezone, jer je to individualna stvar. Nezahvalno bi bilo da to kažem. Postoje objekti koji dižu cijene u špicu sezone", dodao je Buzdovan.