Štajnamjer Đukanoviću čestitao Dan državnosti: Sada je ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u EU

Štajnmajer navodi da dvije zemlje povezuje "blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i kao saveznici u NATO savezu, kao partneri u međunarodnim organizacijama i u okviru Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana

4645 pregleda1 komentar(a)
Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom predstojećeg praznika - Dana državnosti.

Štajnmajer u čestitki navodi da Crnu Goru i Njemačku povezuje "blisko partnerstvo, kako bilateralno, tako i kao saveznici u NATO savezu, kao partneri u međunarodnim organizacijama i u okviru Berlinskog procesa koji se vodi u cilju intenziviranja regionalne saradnje zemalja Zapadnog Balkana."

"Sada je ključno da se unaprijedi integracija Crne Gore u Evropsku uniju. Pregovori o pristupanju Vaše zemlje Evropskoj uniji su već prilično odmakli. Tim važnije je sada da se započeti proces sprovođenja reformi bez odlaganja, predanim, ciljanim radom vodi kraju", navodi se u čestitki koju je medijima proslijedila Služba za informisanje predsjednika.

Štajnmajer u čestitiki navodi da će Njemačka ubuduće "snažno podržati" Crnu Goru na njenom putu u Evropsku uniju.