Čistka u Pari Sen Žermenu, "sveci" se odriču cijelog jednog tima

Za 11 igrača koje je stavio na transfer listu, Pari Sen Žermen je platio 282 miliona eura

7652 pregleda3 komentar(a)
Vajnaldum igrao daleko ispod očekivanja, Foto: Reuters

U prvaku Francuske - čistka!

Pari Sen Žermen ima namjeru da se odrekne cijelog jednog sastava - 11 fudbalera za čije su dovođenje “sveci” potrošili 282 miliona eura. Pojedini su čak imali značajniju ulogu u rezultatima kluba, ali došlo je ne samo do promjena u sportskom sektoru i stručnom štabu, već i poslovnoj politici kluba.

Tek, ako je vjerovati Transfermarktu PSŽ će biti na gubitku u transfer poitici, jer prema vrijednosti sa tog sajta specijalizovanog za tržišnu vrijednost fudbalera, “sveci” mogu inkasirati 161 milion. Iznenađujuće, na transfer listi nema Nejmara, iako su se u prethodnom periodu ređale informacije o njegovom odlasku.

- Nejmar je igrač svjetske klase, jedan od najboljih na svijetu i ne znam da uopšte ima trenera koji ne bi da sarađuje s njim. Imam jasan plan očekivanja od njega i naravno, želim da ostane - kazao je Kristof Galtije, novi trener “svetaca”.

Ali zato su na transfer listi defanzivci Leon Kurzava, Abdu Dialo i Tilo Kerer, vezisti Leandro Paredes, Danilo Pereira, Idrisa Gaje, Ander Erera, Đorđinjo Vajnaldum i Erik Ebimbe, te napadači Julijan Draksler i Mauro Ikardi.

Upravo je Ikardi, uz Kerera, najviše koštao klub sa “Parka prinčeva” od igrača sa liste za odlazak - 22 miliona eura. Argentinac je za tri godine odigrao 92 utaimice, uz učinak od 38 golova i 10 asistencija, što uopšte nije zanemarljivo uz podatak da je imao konkurenciju igrača sa top statusom i klasom. Njega žarko želi novi član Serije A - Monca Silvija Berlsukonija. Kerer je prošle sezone u Ligi 1 odigrao 26 utakmica, ali klub želi više Francuza u ekipi.

Za razliku od njih, na primjer, Kurzava nije odigrao ni minut u Ligi 1, samim tim mu se ne piše ni titula za prošlu sezonu. Najveće razočarenje je ipak Vajnaldum. Nakon vrhunskih igara u Liverpulu, Holanđanin se nije snašao u Francuskoj.