Nedović: Pobjeda protiv Dečića je imperativ

Budućnst sjutra (21) u derbiju domaćeg šampionata dočekuje Dečić

6905 pregleda18 komentar(a)
Nedović, Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti u derbiju trećeg kola Meridianbe Prve crnogorske fudbalske lige sjutra (21) dočekuju Dečić.

"Plavi" zbog evropskih obaveza nisu igrali u prvom kolu, a onda su u drugom ubjedljivo izgubili od Petrovca - 4:2. Stoga je pobjeda nad ekipom iz Tuzi imperativ. Neće biti lako, jer je Dečić maksimalan nakon 180 minuta.

„Očekivanja su definitivno najveća, a najbitnija stvar je što ćemo da budemo kompletni u odnosu na prvu utakmicu u prvenstvu – neće braniti samo Miloš Dragojević“, poručio je u najavi meča trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

„Plavi“ protiv Petrovca nisu mogli da računaju ni na jednog štopera, a za derbi će svi da budu u konkurenciji na čelu sa iskusnim Markom Simićem, koji je stigao da bude kapitalno pojačanje.

„Simić je došao u zadovoljavajućem stanju, biće starter, a sa njim ćemo dobiti mnogo stvari koje su nam nedostajale prošle i ove godine u smislu vođe na terenu. Mislim da ćemo lakše rješavati neke stvari koje u datom trenutku u Petrovcu nisu bile teške, a nama su bile komplikovane i pravile problem po pitanju rezultata“, jasan je Nedović.

I Dečić, kao i Budućnost želi titulu.

"Dečić je pokazao svoje ambicije samim prelaznim rokom i dovođenjem Denkovića i Ivanovićiva, definitivno želi da osvoji titulu. Međutim, igramo na svom terenu, mi smo Budućnost i moramo da se ponašamo tako u svakom mogućem trenutku. Mislim da imamo razloga za to, jer smo Evropu odigrali na jedan jako dobar način i ispali spletom nesrećnih okolnosti. Nalazimo se u dobrom fizičkom stanju, a kada smo kompletni, možemo da se suprostavimo bilo kojoj ekipi, naročito na našem terenu“, rekao je 43-godišnji trener „plavih“.

Dakle, tri boda u derbiju sa Dečićem pod Goricom su – imperativ!

„Naravno! Ne želimo da nam se desi što nam se desilo prethodne sezone na početku, pa da kasnimo i jurimo rivale. Pobjeda je imperativ, a ekipa je pokazala da može da igra pod imperativom, uprkos tome što smo u nekim linijama tima premladi da bismo zatvarali utakmice na vrijeme. Međutim, opet smo doveli iskusnog štopera, imamo i iskustva u svlačionici i taj imperativ treba da pretočimo u pozitivnu energiju kao što je bilo u većem dijelu prošle sezone“.

Ta mladost i talenat koji posjeduju igrači često zna da bude i šansa Budućnosti...

„Sigurno, jer kada ste mladi onda ste brzi, agresivni... Nastavićemo da igramo na tom nivou, pokušati da budemo poletni u svakom mogućem trenutku, ali svih 16 igrača koji dobiju priliku moraju da budu na pravom nivou na svakoj utakmici kako bismo ostvarili ciljeve kluba“, rekao je na kraju Aleksandar Nedović.