Crna Gora sanja veliki rezultat

Naši odbojkaši danas u Kolašinu (17.30) dočekuju Portugal u 2. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Eventualna pobjeda ili poraz uz osvojena dva seta bi vjerovatno značili plasman na kontinentalno takmičenje

8568 pregleda1 komentar(a)
Crnogorski odbojkaši žele treći uzastopni plasman na EP, Foto: OSCG/Nikola Zindović

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore je u srijedu u duelu sa Luksemburgom (3:0) pokazala da je spremna ušla u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pokazala je istovremeno i da je uhvatila dobar ritam i da je spremna da izađe na crtu favoritu za prvo mjesto u grupi - izabranike Ivana Joksimovića danas u Kolašinu od 17.30 čeka okršaj s Portugalom.

Izdanje u prvoj utakmici daje samopouzdanje našoj selekciji da nešto slično može da ponovi i protiv Portugalaca.

- Na osnovu proteklog perioda u Kolašinu, kvaliteta treninga i meča s Luksemburgom, očekivanja prije utakmice s Portugalom su velika. U meč ulazimo s vjerom u sebe i velikom pozitivnom energijom, nadamo se da će nam to donijeti povoljan rezultat - rekao je Jovan Delić, primač servisa naše reprezentacije.

Jedan osvojen set bi bio veoma vrijedan, osvojena dva ili trijumf bi vjerovatno značili i da Crna Gora treći put zaredom ide na Evropsko prvenstvo.

- Očekuje nas rival po mjeri, možda i najznačajnija utakmica u kvalifikacijama. Ovaj meč je od velike važnosti, posebno za nas, već u ovom dijelu kvalifikacija mnogo toga može da se odluči. Dva seta bi bio jako dobar rezultat za nas. Međutim, nećemo kalkulisati, već idemo na pobjedu. Portugal zaslužuje veliki respekt i dolazi kao favorit, a naše prednosti su domaći teren, timski duh i odlična atmosfera. Igrača više tražimo u našoj publici, nadamo se da će Sportski centar u Kolašinu biti popunjen do posljednjeg mjesta - istakao je Delić.

Portugalci su u prvom kolu kvalifikacione grupe D maksimalnim rezultatom savladali Island.

Crna Gora već 10. avgusta dočekuje Island, a potom ima tri gostovanja - na Islandu (14. avgusta), u Portugalu tri dana kasnije i na kraju Luksemburgu (20. avgust).

Plasman na Evropsko prvenstvo će izboriti sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

- Portugal je još bolji protivnik od Luksemburga. Veći je izazov, a sigurno će i naš motiv biti veći. Nadam se još boljem izdanju i novom povoljnom epilogu. Uz igru kao u prvom meču, a nadam se i bolju, sigurno gajimo ambicije da iznenadimo protivnika. Ova ekipa će rasti iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da možemo do rezultata koji svi priželjkujemo - kazao je selektor Ivan Joksimović.