Zaposlenima u Urgentnom bloku KCCG-a nagrada po 15 odsto na platu

U septembru, eventualno početkom oktobra, očekuje se i polaganje kamena temeljca za izgradnju Klinike za infektivne bolesti, najavljuju iz Vlade

18787 pregleda48 komentar(a)
Šćekić i Abazović posjetili Urgentni blok, Foto: Vlada Crne Gore

Plate zaposlenih u Urgentnom bloku Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) narednog mjeseca biće uvećane 15 odsto, najavili su ministar zdravlja Dragoslav Šćekić i premijer Dritan Abazović.

Tokom posjete Urgentnom bloku su rekli i da se u septembru, eventualno početkom oktobra, očekuje i polaganje kamena temeljca za izgradnju Klinike za infektivne bolesti.

Šćekić je kazao da je cilj resora na čijem je čelu podizanje kvaliteta zdravstvene zaštite na najviši nivo, kako bi građanima imali više povjerenja u zdravstvene radnike.

Podsjetio je i da su krenuli sa stvaranjem uslova za nove kapacitete, odnosno izgradnju novog Urgentnog bloka.

"Treba prvo stvoriti uslove u tehničkom smislu i upravo je završen projektni zadatak. Na Ministarstvu ekologije i prostornog planiranja je da raspiše tender za idejno rješenje, i onda idemo ka projektu koji će stvoriti uslove da naredne godine krenemo u punom kapacitetu sa izvođenjem radova", naveo je Šćekić.

Abazović: Nema stajanja što se tiče investiranja u zdravstvo

Abazović je rekao da su morali na neki način da iskazati poštovanje prema zaposlenima u KCCG-u, poručivši da je za Vladu zdravstvo "top prioritet".

"Više nema stajanja što se tiče investiranja u zdravstvo. Svaki, makar i minimalni zdravstveni centar će biti na neki način nagrađen i podržan, u cilju stvaranja boljih uslova za pružanje usluga", poručio je on.

foto: Vlada Crne Gore

Ukazao je da Urgentni blok u trenutnu turističke sezone "servisira mnogo više građana nego što je broj stanovnika".

"Najvažnije je da je procedura za idejno rješenje za novi Urgentni blok u toku. Mislimo da ćemo do kraja nedjelje imati sve neke ispravke, i nakon toga ministarstvo može da otvori tender, kako bi se išlo ka idejnom rješenju", rekao je premijer.

Abazović nije htio da odgovara na pitanja koja nisu vezana za današnju posjetu.

Radulović: Najbitnije da se prepoznaje rad zaposlenih

Direktorica KCCG-a Ljiljana Radulović kazala je kako je najbitnije da se prepoznaje rad zaposlenih.

"Klinički centar je mjesto gdje ukazujemo prvu pomoć, a hitno intervenišemo upravo u ovom dijelu KCCG-a (Urgentnom bloku), najveći stres je raditi u ovom centru", ističe ona.