Mrdović: Realno je da Vladi 19. avgusta bude izglasano nepovjerenje

"Mislim da bi bilo pošteno da građani dobiju vanredne parlamentarne izbore, jer je poražavajuće vladati bez izbora odnosno bez volje građana"

4631 pregleda12 komentar(a)
Foto: TV Vijesti

Izvršna direktorica Akcije za socijalnu pravdu (ASP) Ines Mrdović ocijenila je da je realno da 19. avgusta u Skupštini Crne Gore bude izglasano nepovjerenje Vladi.

"Mislim da bi bilo pošteno da građani dobiju vanredne parlamentarne izbore, jer je poražavajuće vladati bez izbora odnosno bez volje građana", kazala je Mrdović gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti.

Dodala je i da su funkcioneri Demokratske Crne Gore proteklih dana najavljivali da će glasati za nepovjerenje Vladi.

"Ukoliko se desi da manjinska Vlada dobije zeleno svijetlo, ono što treba naglasiti pravno posmatrano jeste da u narednih tri mjeseca ne može se ponovo podnijeti predlog za izglasavanje nepovjerenja, ali to sa druge strane ne znači da se ne bi mogao inicirati drugi pravni mehanizam koji stoji na raspolaganju, a to je skraćenje mandata Skupštini", kazala je Mrdović.

Ona je, gostujući u jutarnjem programu TV Vijesti, komentarisali i autorski tekst predsjednika države i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

"On je očigledno prikazao šta će biti fokusi njegove kampanje, odnosno partije koju predvodi, a to je Temeljni ugovor i odnos sa crkvom. On prosto nema više šta da ponudi građanima ove zemlje i on 15 godina nakon nezavisnosti uporno potencira pitanje podjela, potencira nacionalne teme, sve ono što nije realni ekonomski život građana Crne Gore". navela je Mrdović.

Istakla je i da joj je zaokupila pažnju poruka Đukanovića da mržnja prema nekoj partiji ili prema nekom pojedincu treba biti manja, odnosno da ljubav prema Crnoj Gori treba biti veća od te mržnje prema nekoj partiji ili pojedincu.

"To otvara pitanje na kojeg je pojedinca mislio, da li na sebe ili svoju partiju, ako je mislio na sebe neka onda iskaže tu svoju ljubav prema Crnoj Gori. Može fino da se povuče i da na taj način napravi ogroman korak za ovu državu. Crna Gora neće da propadne bez Mila Đukanovića, naprotiv Crnoj Gori će da svane bez Mila Đukanovića i mislim da dok je Milo Đukanović na političkoh sceni ovoj zemlji neće svanuti".