Kapitenka zove navijače na promociju novog tima

Budućnost će sjutra u Podgorici, u prvom kolu D grupe, ugostiti njemački Bitinghajm.

84 pregleda5 komentar(a)
Dragan Adžić ŽRK Budućnost, Foto: Filip Roganović
06.10.2017. 14:54h

Ono što je urađeno 2006. i 2012. godine nakon osvajanja evropskih pehara (Kupa pobjednika kupova, a potom i Lige šampiona), ŽRK Budućnost je uradila i ovog ljeta - izvršena je velika smjena generacija.

Otišle su Kristina Neagu, Katarina Bulatović, Dragana Cvijić, Kinga Ahruk i Neli Irman, Biljana Pavićević je završila karijeru, a Suzana Lazović zbog povrede mora da preskoči čitavu sezonu i pitanje je da li će ikada moći da se vrati rukometu.

Podgorički velikan, klub koji je osvojio najviše bodova u istoriji Lige šampiona, u novu sezonu je ušao sa znatno podmlađenim sastavom, sa svega pet igračica koje su rođene prije 1996. godine.

Jedna od njih je Milena Raičević, koja će kao kapitenka sjutra veče od 19 časova povesti tim u bitku protiv njemačkog šampiona Bitighajma na otvaranju nove sezone elitnog takmičenja u „Morači”. Djevojka koja igra 11. sezonu u Ligi šampiona, iako joj je tek 27 godina, poziva navijače da podrže novi tim.

"Neću mnogo govoriti o utakmici. Ovdje sam dosta godina, bila sam i kada se osvajala Evropa, a odavno nas nije pratilo manje navijača. Nadam se da ćemo sa ovim mladim sastavom uspjeti da vratimo publiku. Redovno me igračice iz drugih klubova pitaju šta se desilo, a dobro znate da smo svi voljeli da u „Moraču” dolazimo baš zbog publike. Zbog toga pozivam navijače da podrže svoje igračice, jer praktično ove sezone za Budućnost igraju sve naše rukometašice", poručio je srednji bek „plavih”.

Sedam godina mlađa Đurđina Jauković je liderka novog talasa, nekada sjajne juniorske i kadetske reprezentacije. Korpulentna Nikšićanka se iskazala u seniorskoj konkurenciji, ali će ove sezone dobiti pravu šansu i biti jedan od glavnih snaga tima Dragana Adžića. Prvi ispit će biti duel sa Bitighajmom, koji je prekinuo dominaciju Tiringera njemačkim rukometom. Tim Danca Martina Albertsena ima po nekoliko njemačkih, holandskih i danskih reprezentativki, od kojih su najpoznatije desni bek Suzan Miler i golmanka Tes Vester.

"Bitighajm ima stvarno dobru desnu stranu, posebno beka Suzan Miler. Nisam nikada igrala protiv nje, ali dosta smo pričali o njoj, biću uz Milenu na njenoj strani i vjerujem da se neće puno naigrati. S druge strane, slabija je u odbrani, pa i tu možemo da je opteretimo. Ukoliko budemo igrale odbranu kao protiv Vardara u posljednjem meču, možemo da se nadamo pobjedi", naglasila je Jaukovićeva.

Dragan Adžić jedva čeka početak sezone.

"Željno sam iščekivao ovu utakmicu, jer ova mladost je dugo pripremana i ima veliki potencijal, tako da vjerujem da će to pokazati već od prvog meča. Želim da uživaju i priliku, koju su apsolutno zaslužile, iskoriste na pravi način. Primarni cilj nam je da odigramo što više utakmica u Ligi šampiona ove sezone, da talentovane rukometašice rastu kroz te mečeve. Bilo bi fenomenalno da izborimo plasman u glavnu rundu. To je projekcija za ovu godinu i vjerujem da možemo da je ostvarimo", rekao je Adžić.