Razlika u klasi: Crna Gora ubjedljiva i razigrana na kraju kolašinske serije

Slijede tri završne borbe sa istim rivalima, na turniru na Islandu i šansa da se Crna Gora treći put zaredom plasira na šampionat Starog kontinenta.

16831 pregleda3 komentar(a)
Foto: OSCG

Bio je to meč neravnopravnih rivala i ekspresna pobjeda Crne Gore - "crveni" odbojkaši ubjedljivo su pobijedili Island 3:0 (25:15, 25:10, 25:16) u posljednjem kolu prvog od dva kvalifikaciona turnira za Evropsko prvenstvo.

Bio je to treći trijumf momaka Ivana Joksimovića, nakon startnog i očekivanog nad Luksemburgom (3:0), te velikog nad Portugalom (3:2).

U posljednjem meču je završen veliki posao u Kolašinu. Slijede tri završne borbe sa istim rivalima, na turniru na Islandu i šansa da se Crna Gora treći put zaredom plasira na šampionat Starog kontinenta.

U duelu sa najslabijim rivalom u grupi, selektor Joksimović je šansu ukazao igračima koji su imali manju ulogu u prva dva meča, potpuno je odmarao startere Marka Bojića, Aleksandra Minića i Blaža Milića, ali se nije odrazilo ni na rezultat, a ni na izdanje ekipe.

"Protiv Islanda je selektor pružio šansu nama koji smo imali manju minutažu u prethodne dvije utakmice i nadam se da smo mu se mi odužili na dobar način. Imamo dan pauze, a onda idemo na Island. Nećemo posustajati", rekao je mladi srednji bloker Matija Ćinćur.

"Pokazali smo da i mi imamo kvalitet. Prve dvije utakmice su iznijeli stariji igrači, i mislim da na pravi način završavamo priču u Kolašinu. Smatram da imamo kvalitet da pokažemo da i u drugoj polovini kvalifikacija možemo da imamo maksimalan učinak", kazao je Stefan Radević.

Dobrom energijom i maksimalnim fokusom do izražaja je došla razlika u klasi, tako da ni u jednom setu nije bilo ni neizvjesnosti, ni prave borbe...

Nastavak kvalifikacija je već za četiri dana.

Crna Gora 14. avgusta igra sa Islandom (15), tri dana kasnije sa Portugalom (21) i za kraj sa Luksemburgom 20. avgusta (19).

Plasman na Euro Volley 2023 izboriće sedam pobjednika kvalifikacionih grupa i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Crna Gora - Island 3:0 (25:15, 25:10, 25:16)

Kolašin – SC „Kolašin“. Gledalaca: 650. Sudije: Sarikaja (Turska), Tomec (Slovenija).

Crna Gora: Minić, Ćinćur 6, Babić 11, Zvicer 6, R. Strugar 1, Milenković, Hadžisalihović 2, Lakčević (libero 1), M. Bojić, S. Bojić 7, Milić, B. Strugar 8, Jovović 2, Radević (libero 2).

Island: Markus Matason 1, Baldvinson 1, L. Matason 2, K. Valdimarson, Herman Bering, Peturson 2, H. Valdimarson. Ingimundarson 4, Birkir Frejer, Sigurdson 9, Mani Matason, Kristijan Frejer, Daviđson 2, Jonson.