Tajani čestitao Đukanoviću pobjedu na izborima

"Nisu samo geografija, bogatstvo naše istorije i naših kultura koje nas ujedinjuju, već je to i snaga vrijednosti koje dijelimo i koje moramo zajedno promovisati“

0 komentar(a)
Antonio Tajani, Foto: Reuters
20.04.2018. 12:35h

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani čestitao je predsjedniku Milu Đukanoviću pobjedu na predsjedničkim izborima i pozvao ga da prisustvuje plenarnom zasijedanju Evropskog parlamenta u Strazburu, gdje bi predstavio svoju viziju budućnosti Crne Gore i Zapadnog Balkana, i imao priliku da se susretne sa evropskim poslanicima, soapšteno je iz DPS-a.

"Znam da mogu računati na Crnu Goru koja, pod Vašim vođstvom i zahvaljujući Vašim kvalitetima kao državnika, može imati fundamentalnu ulogu na putu Zapadnog Balkana ka Evropskoj uniji. Možete računati na moju podršku i podršku Evropskog parlamenta kako biste se uspješno suočili sa posljednjim fazama ovog procesa“, istakao je između ostalog Tajani.

"Nisu samo geografija, bogatstvo naše istorije i naših kultura koje nas ujedinjuju, već je to i snaga vrijednosti koje dijelimo i koje moramo zajedno promovisati“, navodi se u čestitki.

Podsjećajući da Crna Gora ima važnu ulogu predvodnice Zapadnog Balkana kada su evropske integracije u pitanju, Tajani je ponovio svoju i podršku Evrpskog parlamenta Crnoj Gori do ispunjenja svih koraka na putu evropskih integracija, saopštili su iz DPS-a.