U Nikšiću počelo uništavanje cigareta zaplijenjenih u Luci Bar; Abazović: Šverc generator mnogih problema u državi

U krugu fabrike "Javorak" biće spaljeno oko 1.500 paketa cigareta

33257 pregleda83 komentar(a)
Foto: Gov.me

Uprava prihoda i carina (UPC) u krugu fabrike "Javorak MB" u Nikšiću spalila je oko 1.500 paketa cigareta koje su bile skladištene u magacinu "Montenegrobonus" u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave prihoda i carina, uništenje se sprovodi u cilju okončanja postupka "po Zahtjevu privrednog društva od 22.2.2022. godine i Zahtjevu istog privrednog subjekta od 7.4.2022. godine".

Spaljivanju cigareta prisustvovali su direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, premijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Abazović je kazao da na uličnom tržišnu vrijednost zapljenih cigareta je oko milion eura.

FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me
FOTO: Gov.me

"Proces suzbijanja šverca cigareta je jedan od najznačajnijih koji sprovodi Vlada. Šverc cigareta kao jedan od najunosnijih biznisa bio je ogroman u prethodnim decenijama i generator je mnogih problema koje je ova zemlja imala u prethodnom periodu i koje ova zemlja ima i trenutno. Uz šverc narkotika, odnosno kokaina, predstavlja okosnicu oko kojeg se okuplja organizovani kriminal, prteko kojeg se finansiraju određene strukture, vjerovatno i političke i zbog čega je i nastala ogromna panika vezano za rad ove Vlade", rekao je Abazović.

Podsjetio je da je i u maju zaplijenjena velika količina švercovanih cigareta.

foto: gov.me

"I ta roba je na sigurnom i biće upita da li će i ta roba biti završena u peći, a to ćemo znati nakon što budemo imali konsultacije sa našim međunarodnim partnerima. Ne želimo da se igramo sa reputacijom države i spremni smo da ako to bude potrebno da bi naš međunarodni ugled i reputacija bili podignuti na veći nivo, mi smo spremni da idemo u tom pravcu da se ta roba ne proda van Crne Gore, nego da završi u peći. Svaka paklica koja završi u vatri znači veliki udarac na organizovani kriminal jer oni u tom trenutku shvataju da tu robu trajno gube. Sve dok je ona negdje uskaldište i u procesu je prije čina uništenja postoji ta nada da možda može da se ukrade, preuzme ili da se vrati. Šaljemo jasnu poruku da kada je riječ o švercu cigareta , mi bi voljeli da sav završi u peći, a da ljudi koji su ga sprovodili ili namjeravaju da ga sprovode možda i u budućnosti završe tamo gdje im je i mjesto", kazao je Abazović.