DF Budva: Demokrate utonule u zagrljaj DPS-a iz kog se neće izvući

"Konačno je postalo jasno svima da su prethodnih godina podrivale vlast u Budvi sa namjerom da DPS daju vještačko disanje i vrate ih u život kao svoje prirodne političke i poslovne partnere"

10980 pregleda34 komentar(a)
Foto: Demokratski front

Demokratski front Budva tvrdi da je Demokratska Crna Gora "duboko utonula u zagrljaj DPS-a" i da se iz njega "neće izvući".

DF Budva reagovao je na navode budvanskog odbora Demokratske Crne Gore.

Demokrate Budva su navele da predsjednik Opštine Budva Milo Božović i DF "pokušavaju prikazati kao neki novi DF, subjekat sa 'širinom i razumijevanjem'".

U reagovanju DF-a se navodi da su "Demokrate udruženim bojkotom sjednica parlamenta sa DPS proizveli krizu, doveli do raspuštanja lokalne skupštinu i uvođenja prinudne uprave".

"Konačno je postalo jasno svima da su prethodnih godina podrivale vlast u Budvi sa namjerom da DPS daju vještačko disanje i vrate ih u život kao svoje prirodne političke i poslovne partnere. Kao što vidimo, Demokratama ne valja niti jedan politički subjekt osim DPS pa se nameće prosti zaključak da samo sa njima mogu i hoće da prave koaliciju. U suprotnom, ne bi odbili dogovorenu rekonstrukciju Vlade bez DPS u kojoj bi učestvovala većina koja je ustanovljena nakon 30. avgusta 2020. godine i krenulo se u postupak dalje demontaže prethodnog režima. Sujeta njihovog lidera Alekse Bečića da po svaku cijenu bude premijer i želja nekih budvanskih liderčića da nastave poslovne dilove sa DPS-om, gurnula je ovu partiju u zagrljaj organizovane kriminalne grupe", navodi se u reagovanju DF Budva.

Dodaju i da koliko su "neodrživi argumenti" Demokrata da je problem budvanske vlasti bio Marko Carević da se "vidi po tome što sada istom žestinom napadaju i pokušavaju da podrivaju predsjednika opštine Mila Božovića".

"Umišljaući da nekim spinovina o neslaganju unutar naših redova mogu da izmešetare nekakvu ličnu korist. DF Budva je uvijek bio i biće jedinstven, bez obzira ko se nalazio na kojoj poziciji. Znamo da Demokrate to ne mogu da razumiju jer su njima fotelje i privilegije svha bavljenja politikom. Javnost je ovih dana imala priliku da se uvjeri kako Demokrate drže riječ, kako nikako i nakada neće sa DPS i kako nikada neće prekršiti partijsku Izjavu časti koju je svaki član morao da potpiše i time se obaveže da neće praviti skupštinske većine sa DPS. Na kraju ispade da su Demokrate uradile sve kontra od onoga što su pričali i obećavali".

DF tvrdi i da je njima u Budvi "to itekako poznato da isti jedno pričaju a drugo rade".

"I najbolji odgovor na sva pitanja iz prethodnog perioda šta se to dešava u Budvi i kako ne možete da se dogovorite, dale su Demokrate dižući ruke sa DPS. Dakle, imamo jasnu situaciju. Nosilac liste Demokrata, poslanik Dragan Krapović zajedno sa bivšom ministarkom javne uprave koja je dirigovala nasilnom smjenom vlasti u Budvi 2020. godine Suzanom Pribilović, koordinatorom DPS Andrijom Nikolićem i Duškom Markovićem koji je naredio zloupotrebu policije, suzavaca i šok bombi, izglasao je nepovjerenje Vladi i vratio mandat Milu Đukanoviću. Drago nam je što je konačno isplivalo na površini da su isti ovi protagonisti ustvari bili saborci u obaranju vlasti u Budvi 2020. godine bez obzira što su Demokrate pokušale da isfoliraju zajedničku borbu sa nama, koja za njih nije bila načlin da se odbrani izborna volja već da se popravi izborni rezultat".

DF u reagovanju navodi da "građani Budve ni tada nisu povjerovali u obmanu pa neće ni sada".

"Mi u DF-u razumijemo da narasta nervoza od sigurnog predstojećeg poraza i izbornog fijaska Demokrata u Budvi ali i šire, kao i paniku jer sve više članova a sada i funkcionera pristupa nama kao političkoj opciji koja nikada nije i neće sarađivati sa DPS i koja nikada nije i neće iznevjeriti volju građana. Za svoju političku usamljenost Demokrate krivca neka potraže u svojim redovima a za utjehu im jedino ostaje to što su duboko utonuli u zagrljaj DPS iz kojeg se neće izvući. Očito je da su umjesto interesa svojih birača izabrali interes nekolicine funkcionera gladnih funkcija i kombinacija sa DPS i neka im je srećan put u političku propast. A što se naših redova tiče i pokušaja spinovanja ko je kome lojalan, ko je koga sklonio, postavio na funkciju i slično moramo da naglasimo da mi ne funkcionišemo na sektaški način već da smo ozbiljan politički subjekt koji za svaku funkciju ima po nekoliko odličnih kadrovskih rešenja o čemu svjedoče i rezultati rada i podrška građana Budve. Mi smo svi do jednog lojalni interesima građana i potpuno je nebitno ko se na kojoj funkciji nalazi i da li trenutno uopšte obavlja bilo koju javnu funkciju. Na kraju, zamolićemo vas da ipak sačuvate makar minimum političkog dostojanstva i ne tražite alibi za neminovni poraz i javno molite da resetujemo odnose koje ste vi porušili jer ste od svih političkih subjekata odabrali DPS i neka vam je sa njima srećan put u potpunu političku propast", zaključuje se u reagovanju.