Zvezda ostala bez Lige šampiona, Pavkov u finišu šokirao crveno-bijele

Napadač Zvezde u 90. minutu postigao autogol, pa će Zvezda evropsku sezonu nastaviti u Ligi Evrope

10229 pregleda19 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO

Fudbaleri Crvene zvezde neće igrati u Ligi šampiona - šampion Srbije večeras je u Beogradu remizirao sa Makabijem iz Haife 2:2 i nakon poraza u prvom meču (3:2) ostao bez plasmana u elitu.

Apsolutni tragičar je napadač crveno-bijelih Milan Pavkov, koji je u 90. minutu nespretno reagovao i nakon prekida postigao autogol.

Vodila je Crvena zvezda 2:0 golovima Pešića i Ivanića, bila mnogo bolji rival u prvom dijelu, a onda je u posljednjim trenucima prvog poluvremena dosuđen penal za goste. Loptu je uzeo Haziza, ali je njegov udarac odbranio Borjan.

Ipak, nakon odbrane Borjana, u nastavku akcije je Kanga izgubio loptu, a Sundgren sa oko 25 metara postigao gol. Loše je u toj situaciji reagovao golman Zvezde i lopta mu je prošla ispod ruke.

Zvezda je u prvom dijelu propustila priliku da sve riješi. Kanga je pogodio stativu, sjajnu šansu je imao Ivanić...

U drugom poluvremenu su gosti bili mnogo bolji, pritiskali od početka, Pjero je u 49. minutu imao sjajnu priliku, ali je odličan bio Borjan. Golman Zvezde je sjajno reagovao i kod udarca Kornua.

I onda u finišu meča u želji da što prije počne napad svoje ekipe Borjan je loptu prejako proslijedio do Ivanića, koji je napravio faul. Nakon tog prekida za goste Pavkov je postigao autogol i šokirao sve na stadionu.

Zvezda će igrati u Ligi Evrope, Makabi nastavlja takmičenje u Ligi šampiona.