Prevoz putnika "Bulatovićem" u Zeti i Podgorici normalizovan

Bulatović pojasnio da su u redovnoj komunikaciji sa Glavnim gradom i da očekuju da će problem uskoro da bude riješen. Autobuski prevoznici u Podgorici ranije su najavljivali mogućnost obustave prevoza, zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalaze

10240 pregleda4 komentar(a)
Foto: Boris Pejović

Prevoz putnika u Podgorici i Zeti autobuskim prevoznikom Bulatović DOO ponovo je normalizovan, nakon što je ranije danas obustavljen zbog prekida isporuke goriva.

To je "Vijestima" kazao direktor Janko Bulatović.

On je pojasnio da su u redovnoj komunikaciji sa Glavnim gradom i da očekuju da će problem uskoro da bude riješen.

Autobuski prevoznici u Podgorici ranije su najavljivali mogućnost obustave prevoza, zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalaze.

Bulatović je kazao da su im dobavljači prekinuli isporuku goriva zbog duga od 72.000 eura.

Iz Glavnog grada su još prije skoro dva mjeseca "Vijestima" odgovorili da su spremni da pruže podršku firmama koje obavljaju linijski prevoz putnika na teritoriji Podgorice, a koji su istakli da se suočavaju sa ozbiljnim problemima nastalim usljed višestrukog poskupljenja nafte i naftnih derivate koje je uzrokovalo i značajno povećanje ukupnih troškova njihovog poslovanja.

"Predstavnici Glavnog grada su i ovog puta izrazili spremnost da pruže podršku prevoznicima kako bi nastavili da obavljaju gradski linijski prevoz. Međutim, jasno je da jednokratna pomoć neće trajno riješiti problem koji već predugo traje u ovoj privrednoj grani. Shodno dogovoru koji je postignut na posljednjem sastanku, Glavni grad se obratio resornom Ministarstvu kapitalnih investicija zahtjevom da se nadležni iz ovog ministastva aktivno uključe u rješavanje ovog problema kroz novčanu pomoć, ukidanje akciza na gorivo za privrednike koji obavljaju gradski linijski prevoz ili kroz neku drugu aktivnost koja će dati željene rezultate, što u krajnjem znači da građanim Podgorice bude omogućeno da nesmetano koriste usluge javnog prevoza", kazali su tada iz Glavnog grada.