Nikolić: Crna Gora će biti poluprotektorat sve dok ne izgradimo ozbiljne institucije i sistem

"Još uvijek funkcioniše za zadovoljavanje potreba vladajuće elite koja je u mnogome nesposobna, što se tiče te vanjske politike, a u domaćoj da ne pričamo", rekao je Nikolić

7739 pregleda13 komentar(a)

Države kao što je Crna Gora one su poluprotektorati i sve dok ne budemo izgradili ozbiljne institucije i sistem to će tako biti. Nažalost, još nismo ni na tragu tome, kazao je u Bojama jutra novinar Monitora Predrag Nikolić.

"Svaki dan svjedočimo brojnim propustima i još uvijek imamo sistem koji je servis državnih službenika, političara, funkcionera, a koji ne opslužuje građane. Još uvijek funkcioniše za zadovoljavanje potreba vladajuće elite koja je u mnogome nesposobna, što se tiče te vanjske politike, a u domaćoj da ne pričamo", rekao je Nikolić.

Ističe da je naša politička elita u mnogo čemu neozbiljna, što se može vidjetu u posljednje dvije godine.

"Očigledan je bio uticaj u formiranju prošle Vlade i velika je avantura bila formirati Vladu uz podršku DPS-a. Prvi naredni ekces je doveo do rušenja Vlade od strane DPS-a. Imamo DPS kao jednu od najuspješnijih opozicionih partija. Za dvije godine su srušili dvije vlade. Njihova politika je politika destrukcije", rekao je Nikolić.

Smatra da bi bilo dobro da političari u narednom turbulentnom periodu spuste loptu, što je teško za očekivati.

"Ulazimo u još jednu kriznu jesen uz političku nestabilnost. Koje god bilo rješenje, očekuje nas dalji nastavak forsiranja podjela, ispiranja mozga građanima. Ništa dobro ne treba očekivati. Situacija će biti teška u čitavoj Evropi zbog rata u Ukrajini, poskupljenja... A mi srljamo u još jednu krizu".