Crna Gora na Baltiku protiv moćnih Litvanaca, Radović: Probaćemo da iznenadimo

Sa pet pobjeda iz sedam mečeva “crveni” su na dobrom putu da drugi put izbore plasman na Svjetsko prvenstvo

8228 pregleda3 komentar(a)
Stručni štab selekcije Crne Gore, Foto: KSCG

Nakon izuzetno važne pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u srijedu veče u “Morači”, košarkaši Crne Gore zaputili su se na Baltik, gdje ih u subotu od 18.30 časova čeka duel sa Litvanijom.

Sa pet pobjeda iz sedam mečeva “crveni” su na dobrom putu da drugi put izbore plasman na Svjetsko prvenstvo, tako da i nemaju rezultatski imperativ u duelu sa jednom od najjačih evropskih selekcija, koja je kandidat za medalju na predstojećem Eurobasketu.

“Naravno da je samopouzdanje poslije pobjeda nad Francuskom, Portugalom i BiH poraslo. Idemo u Litvaniju da igramo dobru utakmicu i da pokušamo da iznenadimo domaćina, koji je jedan od favorita na Evropskom prvenstvu”, kazao je selektor Boško Radović.

Radović smatra da njegov tim mora da odigra izuzetno u odbrani, kao što je uradila i protiv BiH.

“Primili smo 26 poena u prvom poluvremenu od selekcije koja ima veći napadački potencijal od takvog učinka. Nije me iznenadilo kako smo odigrali odbranu, jer smo stavili akcenat na detaljima i bili dobro spremni”, rekao je Radović.

Litvanija je klasa iznad, predvode je dva moćna centra Domantas Sabonis i Jonas Valančiunas, a crnogorski tim će biti prilično umoran od dugog puta, preko Istanbula...

“Dug put, malo vremena za oporavak, ali šta je tu je. Litvanija je u punom sastavu, sa NBA i evroligaškim igračima. Na nama je da probamo da zaustavimo njihovu tranziciju, da uvedemo utakmicu u naš ritam i da se nadamo najboljem”, rekao je Radović.