Abazović u Beogradu na sajmu "Vinska vizija Otvoreni Balkan"

Sajmu će od lidera regiona prisustvovati predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Albanije Edi Rama i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski

12755 pregleda36 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube

Premijer Dritan Abazović putuje 1. septembra u Beograd, gdje će na poziv organizatora učestvovati na Međunarodnom sajmu vina "Vinska vizija Otvoreni Balkan".

Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Srbije, Republike Sjeverne Makedonije i Albanije, u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

Sajmu će od lidera regiona prisustvovati predsjednici Srbije Aleksandar Vučić, Albanije Edi Rama i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Tatjana Matić kazala je da je "Vinska vizija Otvoreni Balkan" jedan je od prvih zajedničkih koraka u konkretizaciji ideja i strategije „Otvorenog Balkana“.

"Ova manifestacija je plod zajedničkog rada tri države i idealna prilika ne samo da se vinski putevi Balkana pozicioniraju na svjetskoj mapi vinskih tura, već i da se naše zemlje bolje i lakše utvrde na svjetskoj mapi atraktivnih turističkih destinacija“, kazala je ranije Matić.

Najavljeno je da će manifestacija okupiti izlagače iz regiona ali i iz cijelog svijeta.

Sajam se održava od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.