Tužiteljka napadnuta u kancelariji

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", napad je uslijedio zbog toga što je tužiteljka juče donijela naredbu za pretres stana

61097 pregleda55 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici danas je napadnuta tužiteljka M.J.

Ona je, potvrđeno je "Vijestima", napadnuta u svojoj kancelariji od strane D.K.

"Danas je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, u svojoj kancelariji, oko 15 časova, napadnuta državna tužiteljka od strane D.K., koji je bez poziva ušao u kancelariju tužiteljke i upućivao prijetnje sve dok nijesu stigli službenici Uprave policije, koji su kasnije priveli napadača. D.K. će sjutra biti saslušan u Osnovnom državno tužilaštvo u Cetinju, kome je predmet ustupljen odlukom Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog krivičnog djela napad na službeno lice", potvrdio je "Vijestima" rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva Podgorica Duško Milanović.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", napad je uslijedio zbog toga što je tužiteljka juče donijela naredbu za pretres stana.

Revoltiran zbog toga, D.K. je došao pred kraj radnog vremena u ODT Podgorica, ušao u kancelariju tužiteljke i vrijeđao je, prijetio...

Prostorije u kojima su smještene kancelarije ODT Podgorica niko ne obezbjeđuje. Godinama, iako je to zakonski predviđeno, nije formirana služba obezbjeđenja.

To je problem u gotovo svim crnogorskim tužilaštvima. Zgradu u kojoj je smješteno Vrhovno državno tužilaštvo, Više državno tužilaštvo i Specijalno državno tužilaštvo obezbjeđuje policija.