Šengelija: Nije trebalo da reagujemo na provokacije

"Ne treba da tražiš igračima drugog tima pred njihovim porodicama, prijateljima, navijačima da idete u tunel da nastavljate tamo borbu", rekao je Šengelija

10987 pregleda1 komentar(a)
Šengelija, Foto: fiba.basketball

Košarkaš Gruzije Tornike Šengelija oglasio se saopštenjem na društvenim mrežama nakon incidenta na meču njegove selekcije i Turske.

Košarkaški savez Turske saopštio je da je Šengelija zajedno sa dvojicom saigrača i obezbjeđenjem napao Furkana Korkmaza, koji je isključen na pomenutoj utakmici. Nakon tog meča Turci su prijetili povlačenjem sa Eurobasketa, ali je selektor Ergin Ataman kasnije poručio da će ekipa ipak igrati.

„Nije trebalo da reagujemo na provokacije. Reagovali smo kao ljudi, kao muškarci i pokazali smo reakciju. Sa druge starne, kada sukob počne na terenu, treba tu i da ostane. Ne treba da tražiš igračima drugog tima pred njihovim porodicama, prijateljima, navijačima da idete u tunel da nastavljate tamo borbu. Ne samo to, kada smo išli u svlačionicu, provokacije su se nastavile. Nazivali su nas svakakvim imenima i pokazivali su svašta rukama. Izjave turskih medija takođe su ofarbale drugačiju sliku, i to je napravilo agresivne reakcije turskih navijača prema našim porodicama. To su veoma uznemirujuće poruke i prijetili su nam srmću“, poručio je Šengelija.

Šengelija zbog povrede ramena ne igra na Eurobasketu, a Gruzija danas igra protiv Bugarske.