Striković: Najbitnije je da smo prošli dalje, mogli smo i na penale da riješimo meč

Sutjeska golom Strikovića savladala Jezero 1:0 i plasirala se u četvrtfinale Kupa Crne Gore

4684 pregleda3 komentar(a)
Striković postiže gol na prvenstvenom meču protiv Jezera, Foto: FSCG

Fudbaleri Sutjeske drugi put ove sezone savladali su Jezero - nakon pobjede (3:0) u ligi, crnogorski šampion je juče bio bolji i u Kupu i u osmini finala najmasovnijeg takmičenja slavio 1:0.

Jedini gol postigao je Vuk Striković u petom minutu. Bio je to njegov drugi pogodak protiv Jezera ove sezone.

"Najbitnije je da smo pobijedili. Jezero je kvalitetna ekipa. Bila je teška utakmica, borili smo se do kraja. Oni su imali par šansi za izjednačenje, mogli smo i na penale da završimo utakmicu. Na kraju smo imali sreću da svedemo utakmicu na pravi način", rekao je nakon meča Striković.

Sutjeska je nakon postignutog pogotka imala zicer za 2:0, Sahli je bio neprecizan sa desetak metara, a i u finišu meča Nikšićani neke prilike nisu realizovali.

I Jezero je moglo do izjednačenja, ali najbolju priliku nije iskoristio Škrijelj. Na kraju su gosti meč završili sa desetoricom, jer je isključen Kontić.

"Možda smo mogli ranije da riješimo meč. Imali smo zicer za 2:0. Kasnije je bilo dosta stvari koje ne treba da se dešavaju, ali je najbitnije da smo prošli dalje. Idemo u četvrtfinale", kazao je Nemanja Kljajević, pomoćnik Nenada Brnovića.

Trener Jezera, Rade Petrović Njegoš u Nikšiću je izveo kombinovani sastav.

"Mogu da budem zadovoljan. Neke igrače smo odmarali, jer nam je prvenstvo prioritet. Mislim da su momci, koji su dobili šansu, pokazali da na njiih možemo da računamo u narednom periodu", rekao je trener Jezera.