Mihailović: Mogli su da sude nesportske nad nama

„Završnicu sa ovoliko njihovih bacanja apsolutno ne mogu da komentarišem, kao ni ono što se dešava od samog početka. Idemo dalje, iza nas je uspješno prvenstvo. Možemo da budemo zadovoljni”, poručio je as Mornara

9874 pregleda3 komentar(a)
Foto: REUTERS/Annegret Hilse

Porazom od Njemačke u osmini finala, košarkaši Crne Gore su završili najbolji nastup na evropskim prvenstvima.

Kao i prije pet godina, upisali su po tri pobjede i poraza, ali su tada, takođe 10. septembra, bili tek statisti pored Letonaca, koji su u Istanbulu slavili 100:68.

Djelovalo je da će tako biti i ovog puta, domaći su u Berlinu vodili 48:24 na poluvremenu, pa i 51:24, ali su ih na kraju spasavale sudije. Crna Gora je odigrala najboljih 20 minuta u istoriji, upisala se na 3. mjesto najefikasnijih poluvremena u nokaut fazama evropskih prvenstava (55, ispred samo Grčka protiv Letonije 2015 - 60, i Rusija protiv Španije 2017 - 57), ali je bilo uzalud. Zbog sudija...

„Izuzetno loše 1. poluvrijeme nas je definitivno koštalo poraza i plasmana u četvrtfinale, što bi bila senzacija. Ponosan sam kako smo odreagovali, jer je djelovalo da će biti potpuni krah, ali smo ostavili srce na terenu i došli u situaciju da možda čak i pobijedimo”.

Na kraju su arbitri i riješili pitanje pobjednika nesportskom i tehničkom greškom na 24 sekunde do kraja.

„Završnicu sa ovoliko njihovih bacanja apsolutno ne mogu da komentarišem, kao ni ono što se dešava od samog početka. Idemo dalje, iza nas je uspješno prvenstvo. Možemo da budemo zadovoljni”.

U 37. minutu sudije nisu ni gledale kako je Maodo Lo udario Bojana Dubljevića u leđa, a pola minuta prije kraja ni pomislile da sude nesportski faul Njemcima, kada je Denis Šreder u kontri zaustavio Igora Drobnjaka. Samo su pustile da se igra i da upravo Mihailović smanji na 80:77, prije nego što je Kendriku Periju dosuđen nesportski faul.

„Bilo je guranja u leđa, ali se ništa nije gledalo. Mogle su to da budu nesportske, ali to su stvari koje se nama ni ne gledaju, a kamolu daju. Šta da se radi, nećemo da kukamo”.

Šta je bio problem u 1. poluvremenu, zašto ste onako slabo počeli?

„Bili smo jako statični u napadu, nismo mogli da pronađemo pravo rješenje, a na to se nadovezao izuzetan pad u odbrani. Nismo imali rješenja za Šredera, igrali su kako su željeli. Poremetili smo ih zonom u 2. poluvremenu, počeli da igramo mnogo bolje i brže, pomjerali loptu sa strane na stranu i to je dalo rezultat”, zaključio je Mihailović.