Optužni predlog protiv Pejanovića

Pejanović se sumnjiči da je tog dana, nezadovoljan tekstom oko takmičenja u Plužinama, ušao u redakciju "Dana" gdje je napao tehničkog urednika A.J. koji je zadobio ogrebotine na šaci

8450 pregleda0 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog protiv Žarka Pejanovića (28) koji se sumnjiči da je 23. avgusta ove godine, nezadovoljan objavljenim tekstom u "Danu", fizički napao tehničkog urednika redakcije lista A.J. polomio staklo i dio inventara tog medija.

"Optužni pedlog protiv Ž.P podnijet je zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, izvršenog 23. avgusta 2022. godine, na štetu novinara dnevnog lista "Dan", piše u saopštenju rukovodioca ODT-a Podgorica Duška Milanovića.

Pejanović se sumnjiči da je tog dana, nezadovoljan tekstom oko takmičenja u Plužinama, ušao u redakciju "Dana" gdje je napao tehničkog urednika A.J. koji je zadobio ogrebotine na šaci.

On je bio nezadovoljan što je u tekstu sa takmičenja u ležanju, koje je održano u Etno selu Montenegro u Breznama, na kojem je pobijedio, pisalo da je “najveći džabalebaroš”.

Pejanović je počeo da pravi haos već u oglasnom odjeljenju Dana, a onda nastavio i u ostalim redakcijama. Interevenisala je policija i on je priveden.