Rakčević: Pad DPS-a u Podgorici je i kraj DPS-a u Crnoj Gori

"Podgorica je grad koji je 30. avgusta srušio Demokratsku partiju socijalista (DPS) i pokrenuo procese u Crnoj Gori. Ti procesi su krenuli i niko ih više ne može zaustaviti"

33012 pregleda85 komentar(a)
Foto: Screenshot

Predsjednik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA i odbornik u Skupštini Glavnog grada, Luka Rakčević, nosilac je liste te partije na predstojećim lokalnim izborima u Podgorici.

Rakčević je kazao da je "pad" Demokratske partije socijalista (DPS) u Podgorici i "izvjestan pad i kraj DPS-a u Crnoj Gori".

"Ako pustimo Dritana Abazovića da završi svoj posao, bojim se da će prva sjednica odborničkog kluba DPS-a imati kvorum u prostorijama ZIKS-a. Vidjeli smo predstavljanje te gubitničke koalicije, DPS-a, SDP-a, SD-a i svih onih koji godinama pljačkaju Crnu Goru i Podgoricu na svakom ćošku, a koji nam poručuju da su oni naš grad. Mi njima sada kažemo da nijesu. Naš grad nije Brano Gvozdenović, nije Petar Ivanović, Zoran Lazović, Verica Maraš, ni Violeta Klikovac. Nijesu naš grad šverceri cigareta i droge, Bemaks, škaljarski i kavački klan. Podgorica je pokazala koliku dušu i kakvo srce ima. Preduslov njenog oporavka je pad DPS-a na lokalnim izborimarekao je Rakčević.

Dodao je da se URA osam godina bori da sačuva Podgoricu.

"Uspjeli smo da odbranimo kasarnu Morača, da spriječimo da DPS uništi taj prostor betonom, uspjeli smo da spriječimo uništenje Njegoševog parka, da sačuvamo Ljubović, da zaustavimo devastaciju na više lokacija na brdu Gorica. Podgorica je grad koji je 30. avgusta srušio Demokratsku partiju socijalista (DPS) i pokrenuo procese u Crnoj Gori. Ti procesi su krenuli i niko ih više ne može zaustaviti".

foto: Građanski pokret URA

Rakčević je ocijenio da je jedan od ključnih ciljeva rješavanje problema javnog transporta u Glavnom gradu, ozelenjavanje površina...

"Nije normalno da preko 60 odsto ljudi koristi svoje auto kao osnovno prevozno sredstvo. Jedna od tih stvari tiče se i nabavke tramvaja. Prostor kasarne Morača biće najveći i najljepši park u Glavnom gradu. Nastavićemo projekat šetališta uz Moraču. To je, uostalom, naš projekat, drago nam je da je dosadašnja vlast uvidjela da je to dobar projekat".

Konvencija odbora te stranke održana je u Muzičkom centru Crne Gore, a prisustvovao joj i lider partije i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Abazović je kazao da se u Podgorici "borimo protiv organizovanog kriminala".

"Šef izbornog štaba nije Ivan Vuković, ni Milo Đukanović, nego obnaj Ubović iz Bemaxa. Njega treba pobijediti na ove izbore. Lako je davati donacije koje poštujem i cijenim. Ali je još lakše uzimati na tone kubika šljunka iz naših rijeka, preko naših para i onda izigravati dobrotvore. E toga više biti neće", rekao je Abazović.

Kazao je i da "DPS politički umire 23. oktobra u Podgorici".

"Dajte parlamentarne izbore da politički umre DPS u cijeloj Crnoj Gori. Da politički umre konačno Milo Đukanović i da na kraju odgovaraju za svoja nepočinstva. Dajte izbore u cijeloj Crnoj Gori".

Abazović je kazao i da što god bilo večeras na pregovorima lidera stare većine da "dajem vam riječ da će URA voditi Vladu na ovaj ili onaj način".