Radovanić: URA neće na konsultacije kod Đukanovića, pozivu da se odazovu oni koji su srušili Abazovićevu Vladu sa DPS

"Ne bi za nas bilo nikakvo iznenađenje da oni koji su srušili Abazovićevu Vladu predlože za mandatara Šehovića ili Konjevića"

51332 pregleda70 komentar(a)
Radovanić, Foto: Građanski pokret URA

Građanski pokret URA neće ići na konsultacije kod predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, saopštio je generalni sekretar te partije Mileta Radovanić.

Đukanović, kako je ranije najavljeno danas otpočinje konsultacije o mandataru za sastav nove vlade.

Radovanić je dodao da URA na čelu sa Dritanom Abazovićem nastavlja posao koji je započela, a to je beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, koji predstavljaju najveću smetnju ka daljem razvoju Crne Gore i njenom putu evropskih integracija.

Kako je kazao, sudeći po tome ko je 19. avgusta srušio Vladu, ne bi ih iznenadilo da kolege za mandatara predlože predsjednika Socijaldemokrata (SD) i poslanika u Skupštini Crne Gore Damira Šehovića ili predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) i aktuelnog ministra odbrane Raška Konjevića.

"Ne bi za nas bilo nikakvo iznenađenje da oni koji su srušili Abazovićevu Vladu predlože za mandatara Šehovića ili Konjevića. Očekujemo da se pozivu na konsultacije odazovu svi oni koji su srušili tu Vladu zajedno sa DPS-om, a koji su taj politički potez povukli bez razmišljanja i plana, dajući tako u ruke Đukanoviću mehanizam odlučivanja o Crnoj Gori", zaključio je Radovanić.

Demokratski front (DF) je ranije danas saopštio da ni oni neće na konsultacije sa Đukanovićem o novom mandataru.

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sinoć je na pitanje hoće li ići na konsultacije o mandataru kod Đukanovića, odgovorio da bi redosljed koraka bio da se stave potpisi da mandatar bude predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

"Pa da onda on (Lekić) s tim potpisima u nekom sastavu pođe na konsultcije. Ako toga nema, bespredmetno je da učestvujemo jer nećemo da prekrajamo izbornu volju", rekao je sinoć Bečić na konferenciji za novinare nakon sastanka "stare većine"..