Popović se upisao u Knjigu žalosti povodom smrti kraljice Elizabete II

U saopštenju LP se navodi da je Popović izrazio iskreno saučešće građanima Velike Britanije povodom smrti kraljice ali i prestolonasljedniku kralju Čarlsu III i kraljevskoj porodici

2386 pregleda16 komentar(a)
Popović se upisuje u Knjigu žalosti, Foto: LP

Predsjednik i poslanik Liberalne partije Andrija Popović upisao se danas u Knjigu žalosti u Ambasadi Velike Britanije, povodom smrti kraljice Elizabete II, saopšteno je iz LP.

U saopštenju se dodaje da je Popović izrazio iskreno saučešće građanima Velike Britanije povodom smrti kraljice ali i prestolonasljedniku kralju Čarlsu III i kraljevskoj porodici.

"Smrću kraljice završena je jedna značajna istorijska epoha od sedam decenija koliko je ona bila vladar Velike Britanije i zemalja Komonvelta. Svijet je u tih sedam decenija doživio neslućene promjene i reforme kojima je značajan pečat dala upravo kraljica Elizabeta. Ona je bila značajan faktor u mnogim istorijskim događajima koji su uzdigli našu civilizaciju na visok nivo razvoja i napretka kojem mi danas svjedočimo u Evropi ali i svijetu", poručio je on.

Iz LP su kazali da je Popović izrazio uvjerenje da će i nasljednik na britanskom tronu, kralj Čarls III nastaviti takvu misiju te da će pružiti značajan doprinos daljem napretku, miru i jedinstvu u demokratskom svijetu ali i očuvanju njegovih vrijednosti širom planete.