Pravi je trenutak da uložite novac u nekretnine

Saznajte kako da i vi uložite u nekretnine koje čuvaju vrijednost novca i zarađuju za vas

21368 pregleda0 komentar(a)
Foto: Porto Budva

Ulaganje u nekretnine spada u jedan od najpopularnijih i najčešćih vidova investiranja, posebno kada se radi o fizičkim licima. Većina nekretnina kupuje se namjenski, radi izdavanja i ostvarivanja dugoročnih, pasivnih prihoda.

Sudeći prema tvrdnjama stručnjaka ovo je i dalje jako isplativ posao, mada je potrebno da budu ispunjeni određeni uslovi. Na prvom mestu je odnos cijene same nekretnine i njenog potencijala da kroz izdavanje ostvari zadovoljavajući prihod.

Nekretnine su oduvek bile unosan biznis, no ipak malo je onih koji su se odlučili da svu svoju ušteđevinu ulože u posao sa nekretninama. Strah je uvijek prisutan kada su ovakvi planovi i investicije u pitanju. Naime, nije lako da novac koji ste godinama štedeli uložite tek tako u neki projekat koji vam obećava mnogo.

FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva

Naime, svjesni smo da živimo u eri ekspanzije marketinga i čini se samo što nam još ne prodaju maglu u tegli svojim spretnim marketinškim trikovima.

Važne odluke se svakako ne donose preko noći, ali morate biti svjesni da je bez rizika i spremnosti na rizik nemoguće profitirati.

Nestabilnost se osjeća u vazduhu i gotovo da je zahvatila svaku društvenu, političku, ali i ekonomsku granu.

Nekretnina je ta koja vam može donijeti prihod, ili, u najmanju ruku, povratiti uloženo. Dokaz za to jeste statistika koja pokazuje da su u posjlednjih nekoliko godina cijene nekretnina drastično porasle (u nekim opštinama na primorju čak za 50%) što je uticalo na to da je povrat na uložena sredstva bio i nekoliko puta veći. I pored očekivanja mnogih stručnjaka da će tržište doživjeti određeni pad u prvoj polovini ove godine desilo se nešto sasvim suprotno - potražnja je prevazišla veliku ponudu na tržištu, čime se cijena kvadrata održava veoma visoko.

FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva
FOTO: Porto Budva

Nekretnine kao siguran izvor prihoda!

Prema tome, nekretnine su čvrsta valuta koja teško ili skoro nikako ne propada. Kada se dogode ovakve situacije na tržištu i u svijetu, poput ove koju već duže živimo, nekretnine postaju vaš siguran izbor.

Ulaganje novca u nekretnine je unosan biznis, naravno, ako odgovorno odaberete nekretninu u koju ulažete. Naime, one su praktično vaše osiguranje za povrat uloženog novca, tj čuvanje novca i mogućnost dodatne zarade.

Ukoliko investirate kako treba, onda to može da vam obezbijedi bolju budućnost, finansijsku sigurnost za one dane kada ne budete imali aktivna primanja, kao i konforniju budućnost. U isto vrijeme, investicije pomažu i da sačuvate već postojeći novac od gubitka njegove vrednosti.

Vrlo je važno odabrati pravi trenutak za ulaganje sredstava i ono sto ste štedeli pretvoriti u profitabilnu investiciju.

Štednja nije investicija. Oročena štednja u banci može da donese neku minimalnu dobit, dok držanje novca u „slamarici“ ne može čak ni to. Ušteđen novac je fiksna veličina i ne uvećava se. Naime, može da se desi da vremenom i izgubi na vrednosti usljed inflacije i devalvacije novca i sva je prilika da se baš to i dešava u posljednjih par godina u velikom obimu.

Banke nisu više toliko sigurne i mnogi imaju dozu straha od čuvanja novca u istima. Pojedini subjekti imaju bojazan da zarađeni novac čuvaju kod kuće, jer vremena su nestabilna i neizvjesna. S tim u vezi, zato je najbolja opcija da novac uložite u biznis koji će vam čuvati novac, ali vremenom donijeti i još profita. Ulaganje u nekretnine je u ovom slučaju savršena opcija, ali ne bilo kakve nekretnine, već one koje će vam već sljedeće godine donijeti značajan benefit.

Upravo takve nekretnine trenutno se grade u kraljici Jadrana - Budvi.

Za vas smo pronašli nekretnine koje su savremene, luksuzne, profitabilne, a ipak ekonomične za ulaganje.

Klijenti koji su već kupili svoje nekretnine u kompleksu Porto Budva su i više nego zadovoljni.

Zato smo odlučili da se od njih raspitamo o ovoj investiciji u nekretnine o kojoj se već mjesecima priča u Crnoj Gori, a i šire.

Naime, Porto Budva stanovi i poslovni prostori nalaze se u najvećem kompleksu u centru Budve, obšte površine 45.000 m², na prvoj liniji do mora. I već to znači da će posjećenost ovakve investicije, odnosno turističkog projekta biti ogromna zbog same lokacije. Ukoliko tome dodamo da je u pitanju jedan veoma luksuzan, savremeni kompleks koji u svom planu ima i moderan biznis-poslovni centar, spa centar, kazino, šoping mall i brojne restorane i kafiće, jasno je da ovo nije samo jedan običan projekat u turističkom mjestu.

Najveći problem kod nekretnina u turističkim zonama jeste sezonski rad. Naš sagovornik je takođe imao ovaj problem na umu kada je razmišljao o kupovini nekretnine u Porto Budva kompleksu.

Ipak, kako nam je rekao, investitori projekta su mu predočili sve prednosti i njihov plan funkcionisanja čitavog kompleksa.

Činjenica je da se malo ulagalo i uopšte razmišljalo o vansezonskom profitu nekretnina u Budvi.

Ovaj zadovoljni klijent rekao nam je da mu se prije svega najviše dopao koncept izdavanja i to što firma investitor preuzima sve obaveze vezane za upravljanje kompleksom, opremanje jedinica, održavanje, izdavanje i preprodajom prema potrebama vlasnike stanova i poslovnih prostora.Takođe ovo je jedinstven kompleks po lokaciji, samom dizajnu, praktičnosti i eleganciji.

Zatim ga je plan za vansezonsku zaradu na izdavanju kupljene nekretnine uverio da je ovo prava investicija za njegove potrebe. Naime, kongresna sala, spa centar i brojni drugi elementi koji čine Porto Budva drugačijim projektom od drugih, do sada viđenih na primorju su kupili njegovo povjerenje u čitavu priču.

Znamo da su poslovni sastanci, poslovna putovanja i team building događaji postali glavni aduti ozbiljnih kompanija. S tim u vezi, investitori projekta Porto Budva razgovarali su sa stručnjacima koji su potvrdili da će se ovaj trend održati i uvećati u narednom periodu.

Zbog toga priča o životu Porto Budva kompleksa čak i tokom zime ima sigurnu perspektivu. Menadžment i ljubaznost zaposlenih u kompaniji Alart Centar Budva koja stoji iza ovog projekta, takođe su prednosti koje je naš sagovornik rado naglasio.

Čak iako niste državljani Crne Gore, sve oko potrebne papirologije, procedura i kupovine nekretnine kompanija može završiti u vaše ime veoma brzo i lako.

Cijene su takođe značajan faktor, i kako kaže ovaj zadovoljni klijent možda i odlučujući faktor pri odabiru nekretnine u ovom kompleksu.

Cijene su niže do čak 50 % u odnosu na već izgrađene objekte na istoj lokaciji.

„Ono što mi se zaista dopalo, iako mi je priznajem stvaralo dozu straha jeste što sam tako luksuznu i modernu nekretninu sa mnogo potencijala, mogao da kupim po cijeni neke recimo nekretnine starije gradnje na periferiji Budve. Ovo je zaista bila ponuda koju nisam mogao da odbijem i nisam zažalio ni na trenutak. Cijeli proces oko kupovine i dogovora i plana za dalje poslovanje sa kupljenom nekretninom olakšali su mi i zaista pojednostavili predstavnici kompanije, odnosno sam investitor projekta. Zaista sam presrećan što sam se nakon mnogo dilema odlučio da novac uložim u Porto Budva nekretnine. Planiram da kupim još neku nekretninu i tako obezbijedim budućnost svoje porodice. Šta da vam kažem, mirno spavam jer znam da sam pametno i profitabilno uložio svoj mukom zarađeni novac. Preporučio bih vam saradnju sa ovim divnim ljudima, pa ko zna, možda nekad budemo najbolje komšije.ˮ

Klijent koji sada posjeduje dve nekretnine u kompleksu Porto Budva!

Posle ovakvih riječi, prosto je suvišno reći išta više osim da kontaktirate Porto Budva sektor prodaje na telefon +38268132995 i obratite im se već danas, možda baš vi budete naš sledeći sagovornik i zadovoljni kupac nekretnine na moru! Srećno!