Vrijeđao policajce, pa priveden

Mladena Lazovića terete da je na javnom mjestu omalovažavao službenike Centra bezbjednosti Podgorica

18303 pregleda28 komentar(a)
Policajci juče pokušali da legitimišu Lazovića, Foto: Tina Popović

Pedesetsedmogodišnji Mladen Lazović priveden je juče u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica, nakon što je, vrijeđajući policajce, odbio da im pokaže svoj identifikacioni dokument.

Iz Uprave policije Vijestima su nezvanično kazali da su pripadnici Regionalnog policijskog centra “Centar” pojačali rutinske kontrole, što su i juče radili u užem gradskom jezgru Podgorice.

Lazović, koji je sa jednom ženskom osobom sjedio u lokalu u centru grada, odbio je da im pokaže dokumenta, a potom ih je, kako tvrde, i vrijeđao naočigled brojnih svjedoka.

”Nakon što je počeo da omalovažava ovlašćene policijske službenike i ometa ih u vršenju službenog zadatka, izdato mu je više upozorenja i naređenja, ali je on nastavio sa omalovažavanjem. Kada su se za to stekli uslovi priveden je u prostorije Centra bezbjednosti Podgorica”, kazali su iz UP.

Prema istim informacijama, Lazovića terete da je počinio prekršaj iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru, kojim je propisana novčana ili zatvorska kazna za onog koji ometa ili omalovažava službeno lice.

”Ko ometa ili omalovažava službeno lice državnog organa ili organizacije, ustanove ili drugog pravnog lica, koje na osnovu zakona vrši javna ovlašćenja u vezi sa vršenjem poslova iz njihove nadležnosti, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 500 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”, propisano je Zakonom.