Miloš Ščepanović prepreka Jadranu do elite, Primorac opet u Mađarskoj

Jadran protiv Marseja, Primorac sa Ferencvarošem, Jadranom iz Splita i Matarom

52 pregleda0 komentar(a)
Danil Merkulov VK Jadran Carine, Foto: Filip Roganović
02.10.2017. 11:34h

Protivnik Jadran Carina u plej-ofu za Ligu šampiona biće francuski Marsej, odlučeno je na današnjem žrijebu.

Prvi meč igra se u Francuskoj 14. oktobra, a revanš je četiri dana kasnije u Herceg Novom.

Jadranovi potencijalni rivali su bili Breša i Crvena zvezda, a igraće protiv Marseja i dva crnogorska igrača - članovi francuske ekipe su višegodišnji golman kluba iz Herceg Novog Miloš Šćepanović i bivši vaterpolista Budve Bogdan Đurđić.

"Zadovoljan sam žrijebom, mislim da možemo da igramo protiv Marseja. Zvezda je po imenima najslabija ekipa koja je mogla da nam bude rival, iako je ona odlično odigrala kvalifikacioni turnir. Brešu svakako nismo htjeli... Pripremićemo se najbolje što možemo, imamo šanse, znamo njihove strance veoma dobro i ne vjerujem da će biti iznenađenja", rekao je trener Jadrana Vladimir Gojković.

Jadran je u plej-of prošao s turnira iz Zagreba na kojem je bio drugi - iza ruskog Spartaka i ispred Mladosti.

"Uradili smo veliki posao u Zagrebu i čestitke ekipi, prije svega na tome kako je odigrala protiv Mladosti ključnu utakmicu. Protiv Spartaka nismo dobro odigrali, sebe smo pobijedili, nije nas protivnik nadigrao. I dalje mislim da je Mladost na tom turniru bila najbolja ekipa, ali Spartak je prošao kao prvi, a mi kao drugoplasirani", dodao je Gojković.

Je li Marsej jači od Mladosti i Spartaka?

"Mislim da nije od Mladosti, ali jeste od Spartaka. Prvi meč je u Marseju i mislim da je u njemu ključ. Ako budemo izborili aktivan rezultat vjerujem da ćemo riješiti sve na svom bazenu", istakao je Gojković.

Preostala tri para plej-ofa čine Spartak Volgograd - OSC, Breša - Sintez i Crvena zvezda - Sabadelj.

Četiri ekipe koje budu eliminisane iz Lige šampiona takmičenje će nastaviti u Evrokupu.

PRIMORAC U BUDIMPEŠTI

Istovremeno je obavljen i žrijeb kvalifikacija za drugo po snazi evropsko takmičenje.

Primorac opet ide u Mađarsku, ovog puta u Budimpeštu na drugu rundu kvalifikacija - za plasman u grupnu fazu boriće se protiv aktuelnog osvajača Ferencvaroša, Jadrana iz Splita i španskog Matara, koji mu je bio rival i na prvom turniru u Miškolcu.

"Ferencvaroš je apsolutni favorit na turniru, a i Jadran Split je napravio ozbiljan tim. To su dvije najbolje ekipe u grupi, ali probaćemo da napravimo jedno iznenađenje. Evrokup nam nije prioritet ove sezone, ali bi prolaz u grupe bio nevjerovatan uspjeh za ekipu koja je praktično nova", rekao je bek Kotorana Antonio Petrović.

Turnir će se igrati od 13. do 15. oktobra, a prolaz u Evrokup izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz grupe.