Građanska akcija predala listu, Vujičić: Nastavljamo da se zalažemo za bolju Budvu

Vujičić je između ostalog poručio da se Građanska akcija zalaže za "jednako biračko pravo bez diskriminacije, za narodnu Skupštinu opštine Budva umjesto neustavne skupštine"

5151 pregleda4 komentar(a)
Vujičić, Foto: PR Centar

Grupa birača Građanska akcija predala je izbornu listu "dr Božidar Vujičić Građanska akcija- Za bolju Budvu" za lokalne izbore u Budvi 23. oktobra.

Nosilac liste je dr Božidar Vujičić.

Kako je naveo Vujičić, Građanska akcija nastavlja da se zalaže za Bolju Budvu:

- Zalaganjem za jednako biračko pravo bez diskriminacije, za narodnu Skupštinu opštine Budva umjesto neustavne skupštine. - Zalaganjem za zaustavljanje daljeg falsifikovanja lokalnih urbanističkih planova, koji su istekli a i dalje se koriste. - Zalaganjem za raspisivanje međunarodnog tendera za izbor najboljeg idejnog rješenja za izradu Prostornog plana Opštine Budva. - Zalaganjem na proglašenju ništavosti Sporazuma o prenosu akcija sa Budvanske rivijere na Vladu Crne Gore sa krajnjim ciljem da se akcije kojima trenutno upravlja Vlada CG u Budvanskoj rivijeri prenesu na upravljanje Opštini Budva. - Zalaganjem da se svim ranijim vlasnicima a sada korisnicima nepokretnosti u zoni morskog dobra na teritoriji opštine, na koje nepokretnosti se kao vlasnik upisala Država Crna Gore, bez plaćanja nadoknade, plati pravična nadoknada ili se vlasništvo na nepokretnostima upišu na ranije vlasnike, koji su bili upisana kao vlasnici nepokretnosti prije nego se bez nadoknade kao vlasnik upisala Država Crna Gora. - Zalaganjem da se vlasnicima zemlje u Mrčevom polju u listovima nepokretnosti upiše obim vlasništva isti kao što je bio prije oduzimanja zemljišta, sada im je obim vlasništva upisan 0/0. - Zalaganjem za obavezno raspisivanje konkursa za prijem službenika u opštini i javnim preduzećima u kojima je većinski vlasnik Opština Budva. - Zalaganjem da se Luka Budva vrati opštini Budva na upravljanje. - Zalaganjem da opština Budva gazduje zonom morskog dobra na svojoj teritoriji. - Zalaganjem da se iz buđeta izdvaja za zdravstvo 1% i 1% za obrazovanje

Na listi su:

dr Božidar Vujičić

Slobodan Ivanović

Vladimir Strugar

Ana Vujičić

Dr Danijela Drpljanin

Predrag Rajović

Mirko Đurović

Mato Perčin

Marijana Vučićević

Milovan Mićanović

Sanja Franeta