Osasuna prva odoljela Realu, Benzema tragičar

Real prvi put ove sezone ispustio bodove i u Madridu remizirao sa Osasunom - 1:1

11052 pregleda0 komentar(a)
Fudbaleri Reala, Foto: Reuters

Od početka sezone fudbaleri Reala odigrali su devet utakmica i svih devet pobijedili. Očekivalo se da će "merengesi" večeras upisati i deseti trijumf, ali na iznenađnje mnogih ekipa Karla Anćelotija nije mogla da pobijedi Osasunu.

Duel u Madridu završen je 1:1, a tragičar je Karim Benzema koji je u finišu utakmice promašio penal.

Gosti iz Pamplone su u prvom poluvremenu pružili dostojan otpor, a domaći prvu šansu imali u 38. minutu kada je nakon centaršuta Vinisijusa neprecizan bio Benzema.

Ipak, do odlaska na odmor evropski i španski šampion je stigao do prednosti. Vinisijus je u 42. minutu centrirao, niko od igrača Reala nije udario loptu, koja je iznenadila golmana Osasune Ereru i završila u mreži.

Osasuna je bila hrabra, požrtvovana i za takvu igru je nagrađena u 50. minutu kada je poslije centaršuta Unaija Garsije loptu glavom u mrežu smjestio Kike Garsija.

U finišu meča bilo je uzbuđenja, a najveće u 78. minutu kada je Unai Garsija u šesnaestercu oborio Benzemu. Nakon konsultacija sa VAR-om arbitar Kuadra je dosudio penal i pokazao crveni karton fudbaleru Osasune. Loptu je uzeo Benzema i - promašio. Bio je to treći penal zaredom koji Francuz nije iskoristio protiv Osasune, budući da je u prethodnoj utakmici, odigranoj 20. aprila promašio čak dva penala.

Benzema se večeras vratio na teren nakon skoro mjesec dana pauze, poslije povrede na utakmici sa Seltikom u Ligi šampiona.

Do kraja meča su gosti preko Gomesa zaprijetili, a i domaći mogli do pogotka, ali je Valverde bio neprecizan.

Standings provided by SofaScore