Sutjeska na plus četiri: Ivanović u derbiju srušio Budućnost

Sutjeska savladala Budućnost sa 1:0, golom Igora Ivanovića u 40. minutu. Nikšićani na plus četiri, istakli su glavnu kandidaturu za titulu

0 komentar(a)
01.10.2017. 15:02h

Sutjeska je u derbiju 9. kola Telekom 1. CFL, u najvećem crnogorskom derbiju, savlada Budućnost sa 1:0 i umakla Podgoričanima četiri boda na prvom mjestu.

Igrač odluke bio je Igor Ivanović, koji je u 40. minutu nakon dugačkog pasa Lončara umakao Mitroviću i sjajnim udrcem sa ivice šesnaesterca pogodio bliži ugao gola Mijatovića.

Sasvim zasluženo ekipa Nikole Rakojevića stigla je do velike pobjede, kojim je na kraju prvog od četiri kruga prvenstva istakla glavnu kandidaturu za šampionsku titulu.

Nikšićani su imali bolje šanse, bili su konkretniji u prvom poluvremenu, da bi nakon gola, u nastavku, potpuno kontrolisali dešavanja na terenu, dozvolivši Podgoričanima da ih samo jednom ugroze, i to nakon prekida.

Prvo poluvrijeme

Sutjeska je bolje počela i dva puta dobro zaprijetila na startu - pokušaje su imali Denković i Božović.

Do prve dobre šanse stigla je, međutim, Budućnost u 25. minutu - Camaj odlično probio po desnoj strani, Melunović je na prvoj stativi promašio loptu, a udarac Vlaisavljevića iz dobre pozicije izblokirao je Miloš Vučić.

Do još veće prilike stigli su Nikšićani samo dva minuta kasnije, kada se štoper Bakrač u šesnaestercu nakon prekida snašao kao pravi napadač, driblingom se izborio za poziciju, ali je Mijatović sjajnom odbranom spriječio viđstvo Sutjeske.

Nastavljeno je sa unakrsnom "razmjenom vatre", Raspopović je u 29. minutu odlično izveo slobodan udarac za Budućnost sa skoro 30 metara - lopta je prohujala iznad prečke.

Konačno, u 40. minutu, lopta je završila u mreži - povela je Sutjeska!

I to iz kontranapada - Lončer je sjajnim pasom sa svoje polovine otvorio prostor za Ivanovića na desnoj strani, ispao je iz igre štoper Budućnosti Mitrović, napadač Sutjeske je iz punog trka gađao lijevom nogom sa desne strane, sa ivice šesnaesterca, u bliži ugao Mijatovićevog gola.

Drugo poluvrijeme

Trener gostiju Kažić potegao je za izmjenom na poluvremenu, umjesto beka Igumanovića ušao je vezista Marković.

U 50. minutu Sutjeska je još jednom zatresla mrežu, ali li je gol poništen zbog ofsajda, opravdano - Denković je bio iza posljednje linije Budućnosti kada mu je Ivanović sjajno centrirao sa desne strane. Krilni napadač Sutjeske odičnim udarcem glavom pogodio je mrežu, ali je zastavica pomoćnika već bila podignuta.

Nakon tačno sat igre sudija Milovan Milačić kratko je prekinuo meč, jer je došlo do sukoba navijača na istočnoj tribini. Sve se, međutim, brzo smirilo, a policija je izvela sa stadiona nekoliko navijača.

Na stadionu kraj Bistrice nije bilo organizovanih navijača Budućnosti, koji su odrađivali posljednji meč kazne zabrane putovanja na gostujući teren.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u drugom poluvremenu, Sutjeska je sigurno čuvala vođsto, a Kažić je do 70. minuta iskoristio i preostale izmjene - umjesto Camaja ušao je Terzić, dok je Vlaisavljevića zamijenio Nikač.

Konačno, u 75. minutu, gosti su stvorili šansu, i to dobru, iz prekida - Raspopović je glavom iz dobre pozicije tukao pored gola, nakon centaršuta Tučevića.

Prostor u napadu, na drugoj strani, vezisti Sutjeske iskoristili su da stvore poziciju Denkoviću, koji je pucao preko gola sa 20 metara.

Tek u 76. minutu, pokazan je prvi žuti karton na meču - opomenut je vezista Budućnosti Popara.

Trener domaćih Rakojević sačuvao je izmjene za sam finiš, pa je Poček ušao umjesto Denkovića, a Merdović umjesto Božovića.

Bez mnogo problema, protiv nekonkretne Budućnosti, Sutjeska je u pet minuta nadoknade sačuvala prednost i stekla prvu opipljiviju prednost na prvom mjestu.

U jučerašnji mečevima 9. kola Zeta i Rudar igrali su bez golova, Mladost je u golom Cicmila u posljednjim trenucima meča savladala Grbalj sa 2:1, Iskra je uz het-trik Bogdana Milića bila ubjedljiva protiv Dečića (4:1), dok je Kom Eurozox slavio protiv Petrovca sa 2:1.

Galerija