Perović: Takozvana rekonstrukcija Martinićkog puta samo jedan primjer neodgovornog rukovođenja od strane DPS-a

"Opština Danilovgrad je u avgustu ove godine dobila od Vlade dozvolu da podigne kredit u vrijednosti od pola miliona za nastavak rekonstrukcije navedenog puta, ali da čudo bude veće pomaka nema. Nažalost, nema ni informacija da li je taj novac nenamjenski utrošen"

2322 pregleda5 komentar(a)
Perović, Foto: GP URA

Takozvana rekonstrukcija Martinićkog puta samo je jedan primjer netrasparentnog i neodgovornog rukovođenja Danilovgradom od strane trodecenijske vlasti Demokratske partije socijalista (DPS) i nihovih koalicionih partnera, poručio je Rade Perović, kandidat za odbornika liste "Može Danilovgrad, može Crna Gora".

"Pompezno najavljivana rekonstrukcija Martinićkog puta, koja je zvanično počela u avgustu 2020. godine, a prema najavama lokalne uprave u Danilovgradu trebala je da bude završena prošle godine, potpuno je obustavljena", naveo je Perović u sapštenju Medijskog tima Građanskog pokreta URA.

Ovaj put, kaže Perović, povezuje Danilovgrad i Podgoricu, povezuje vjerske objekte i veliki broj naselja i okolnih sela sa centrom Danilovgrada i Podgoricom, pa je njegova rekonstrukcija željno isčekivana u Danilovgradu, jer je godinama u veoma lošem stanju.

"Iako su radovi na rekonstrukciji otpočinjali više puta, svaki put bi ubrzo bili obustavljeni. Opština Danilovgrad je u avgustu ove godine dobila od Vlade dozvolu da podigne kredit u vrijednosti od pola miliona za nastavak rekonstrukcije navedenog puta, ali da čudo bude veće pomaka nema. Nažalost, nema ni informacija da li je taj novac nenamjenski utrošen i ko je odgovoran za katastrofalno finansijsko poslovanje Opštine i obustavljane realizacije ovog projekta", istakao je Perović.

Dodaje da građani koji gravitiraju ovim putem ne kriju ogorčenje.

"Ova rekonstrukcija je obećanje koje je dato građanima za prošle lokalne izbore i samo je jedno u nizu koje potkrepljuje tvrdnju da su lokalnoj vlasti bitniji glasovi na izborima nego kvalitet života svojih građana", dodao je.

Kako kaže nihov rad ih odavno ne kandiduje da u narednom mandatu vode grad.

"Nikakva podsjećanja na data obećanja ni kritike nihovog ne(rada) ne daju rezultate. Građani su bez konkretnih odgovora i objašnjenja. Na sreću Danilovgrađana bliži se 23. oktobar, datum čiju su važnost prepoznali, kada će im na biralištima konačno uskratiti podršku i predati rukovođenje gradom odgovornim političkim subjektima", zaključio je Perović.