Ibrahimović: Odluke o smjenama čelnika bezbjednosnih institucija loša poruka građanima i međunarodnim partnerima

“Snažna podrška borbi protiv malignog uticaja stranih obavještajnih struktura kojim se podriva bezbjednost naše države, euroatlanski put i sistem vrijednosti kojem težimo”

8453 pregleda16 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Gov.me

Ishitrene i neobrazložene odluke o smjenama čelnih ljudi najznačajnijih bezbjednosnih institucija u Crnoj Gori koje su, pri tom, opterećene hipotekom revanšizma, u izazovnom bezbjednosnom trenutku i okruženju, loša su poruka građanima Crne Gore i našim međunarodnim partnerima.

To je poručio potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović povodom današnje odluke o smjeni Sava Kentere, dosadašnjeg v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Povezani članci

07. Oktobar 2022.

Vlada smijenila Kenteru

“Pozivam sve političke aktere u Crnoj Gori na dodatnu državničku, političku i ličnu odgovornost da bismo iz ove političke i bezbjednosne krize izašli bez posljedica za našu državu i naš euroatlanski put", kazao je Ibrahimović navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Dodao je da Crna Gora mora ostati pouzdan NATO partner, sigurna, nezavisna, demokratska i građanska država.

On je, kako se navodi, iskazao punu podršku bezbjednosnim službama u borbi protiv svih vidova kriminala, bez izuzetka.

“Snažna podrška borbi protiv malignog uticaja stranih obavještajnih struktura kojim se podriva bezbjednost naše države, euroatlanski put i sistem vrijednosti kojem težimo”,poručio je Ibrahimović.