Đoković ima probleme psihološke prirode

"Nisam u njihovom timu, pa da sam maksimalno upoznat, ali iz iskustva mogu da kažem da Marej ima fizičke, a Đoković probleme psihološke prirode. Moguće je da su ti njegovi problemi izazvali i lođše fizičko stanje, ali mislim da je njegov problem u glavi", rekao je Mekinro

87 pregleda2 komentar(a)
Džon Mekinro, Foto: Reuters
30.09.2017. 17:35h

Legendarni američki teniser Džon Mekinro uvijek govori ono što misli, ponekad više nego što bi trebalo.

Često su njegovi komentari previše oštri, često i pogriješi, ali se njegovo mišljenje, bez obzira na sve, cijeni u svijetu tenisa.

Mekinro je za "Marku" govorio o aktuelnom trenutku, sa posebnim osvrtom na odsustvo Novaka Đokovića i Endija Mareja sa najveće scene.

"Nisam u njihovom timu, pa da sam maksimalno upoznat, ali iz iskustva mogu da kažem da Marej ima fizičke, a Đoković probleme psihološke prirode. Moguće je da su ti njegovi problemi izazvali i loše fizičko stanje, ali mislim da je njegov problem u glavi", rekao je Mekinro.

"Ne mogu, recimo, da shvatim da je zamijenio cijeli tim, da je završio sa Marijanom Vajdom i Borisom Bekerom, sa kojim je osvojio sve što je mogao i igrao najbolji tenis. Takva odluka je teško objašnjiva", rekao je Amerikanac.

Bez Đokovića i Mareja, svjetskim tenisom sada vladaju dvije legende Nadal i Federer.

"Iskreno, šokiran sam time da su njih dvojica osvojili četiri Grend slema ove godine. Ali, pokazali su kakvi su šampioni. Njih dvojica, uz Đokovića i Mareja, su možda i najbolji igrači svih vremena. Mladim teniserima je teško da ih prate, i zbog njihove reputacije. Kao da novi momci izgore od želje da se pokažu protiv njih. Rijetko kada odigraju na najvećem nivou protiv nekog od njih četvorice", rekao je Mekinro.